Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Stożek w Scoupe

(1/4) > >>

wachers:
Witam umieszczam ten temat ze względu na to że chciałbym zamontować stożek tylko nie wiem co wy myślicie o tym połączeniu bo mam instalacje LPG i nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie ze stożkiem. Chciałbym też dowiedzieć sie jak go umiejscowić i jak połączyć z przepływomierzem.
Prosze o porady!

BartBartez:

--- Cytat: "wachers" ---mam instalacje LPG i nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie ze stożkiem
--- Koniec cytatu ---

Dobry gazownik powiedział mi kiedyś, że dobry stożek jak najbardziej wskazany przy LPG

IgoReCzeK:

--- Cytat: "wachers" ---mam instalacje LPG i nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie ze stożkiem
--- Koniec cytatu ---

Witam. A ja przekornie odwrócę pytanie. Czy znajdziesz takiego "gazownika", który Ci dobrze ustawi instalację LPG po zamontowaniu filtra stożkowego? Jeśli tak, to uważam, że nie ma problemu i spokojnie można zamontować taki filtr, jeśli to jest Twoim celem w drobnych modyfikacjach jednostki napędowej. Pozdrawiam Igor.

olgierd000:
stożek nic nie da większe szanse tylko na zatarcie silnika gadanie o przyroscie mocy to lipa stożek daje 1% mocy więcej

wachers:
nie chodzi w moim wypadku o moc tylko o basowy dzwiek silnika tzn te zasysanie powietrza.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej