Autor Wątek: Zakup Santa Fe  (Przeczytany 630891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mayhem

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #510 dnia: 06 Czerwiec 2014, 22:09:14 »
a rzeczywiście, przywitał.. ;)

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #511 dnia: 06 Czerwiec 2014, 22:25:05 »
Jeśli będziesz pytał o ocenę auta to pamiętaj że konieczne jest zamieszczenia linku do aukcji jej screena (jak najbardziej czytelnego) i numeru vin samochodu.

Offline mayhem

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #512 dnia: 09 Czerwiec 2014, 07:14:40 »
Koledzy, a co myślicie o tych dwóch?

Bardziej podoba mi się ten 1wszy i ma lepsze wyposażenie.. za to drugi ma hak (którego nie użyłem nigdy  :-P ) i przede wszystkim już założone dobre LPG..

Nie mam numeru VIN żadnego z nich  :-(

1) http://www.mobile.de/pl/marka/hyundai/model/santa+fe/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:hyundai,mdl:santa+fe,frn:2005-01,prx:5001,ful:petrol,ger:manual_gear,fwd:true/pg:vipcar/194458699.html

2) http://www.mobile.de/pl/marka/hyundai/model/santa+fe/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:hyundai,mdl:santa+fe,frn:2005-01,prx:5001,ful:petrol,ger:manual_gear,fwd:true/pg:vipcar/189082706.html

Jakieś przemyślenia?  :->

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #513 dnia: 09 Czerwiec 2014, 09:29:20 »
Nie kupuj samochodów z zagranicy z LPG. Na 90% jak pojedziesz do warsztatu to będą chcieli wymienić instalację na naszą. Poza tym nie jesteś w stanie tego dość dobrze sprawdzić.
Nie wiem o co Ci chodzi z tym hakiem: "którego nie użyłem nigdy".
Pierwszy wydaje się ok. Popatrz jeszcze na 2.7 bo są w podobnej cenie a dużo lepsze wyposażenie. Akcyza będzie taka sama. Jak na moje oko to 25 tyś może starczy... z montażem LPG to licz 27-30 i będzie ok.

JKowalski

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #514 dnia: 09 Czerwiec 2014, 11:35:27 »
Może mi się wydaje, ale nigdy wczesniej nie widziałem Santka ze znaczkiem 4WD w miejscu na drzwiach w którym diesel ma CRDI, a ten pierwszy tak ma.
To tak bardziej moje pytanie, bo też mi się ogólnie wydaje ze nie wygląda źle.

Offline mayhem

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #515 dnia: 09 Czerwiec 2014, 11:36:36 »
tu masz rację - nie sprawdzę LPG tak naprawdę praktycznie w ogóle.. nie pomyślałem o tym.. tylko czemu mechaniory miałyby wymieniać tą instalację na "naszą"? Wydawało mi się zawsze ze gaz BRC to jest taki sam wszędzie? Czy niemiaszkowy jakoś się różni? Gadałem dziś z moim gazownikiem - mówi, że do V6 cena gazu to ok 3600  :shock:  :-o ja liczyłem 2500  :-|

też się skłaniam ku temu 1wszemu - jakoś bardziej mi podchodzi.. dziś dałem cynk ludziowi co ma auto sprowadzić i zobaczymy czy ogarnie czy nie. czy też może coś swojego wygrzebie.

co do silnika 2,7 to nie uciekam od niego - pisaliście wcześniej, że gazu spali podobnie. więc nie ma to dla mnie różnicy (jak pisałeś - akcyza tak samo). na razie zbytnio po prostu żaden mi się nie rzucił w oczy.

P.S.
hak mam obecnie w swoim samochodzie - nigdy go nie użyłem, ale wciąż mi chodzi po głowie, że dobrze go jednak mieć - nie wiem czemu  :-P może dlatego, że jest to też jak się okazuje całkiem niezły "odbojnik"  ;-)

santa claus

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #516 dnia: 09 Czerwiec 2014, 13:17:23 »
jkowalski te 4WD na bocznych drzwiach poprawia prowadzenie w terenie a jakby z tyłu dać offroad to już w ogóle patrol i LC niech się chowają.

Obydwa są po lifcie a żaden nie ma przycisku 4WD - czyli muszą mieć stały.... i tutaj się gubię bo po lifcie chyba zrezygnowano ze stałego napędu ?? Panowie poprawcie jeśli się mylę.

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #517 dnia: 09 Czerwiec 2014, 15:11:36 »
santa claus, nie mają stałego napędu po lifcie - żaden Sanek nie miał stałego po 2003/2004.  Mają dołączany automatycznie. Po lifcie był przycisk chyba do 2005 r. potem już nie miałeś wyboru czyli 2WD, + 4WD w razie potrzeby do 40 km/h.
mayhem,  wiesz jak to jest z naszymi mechanikami... znajdą 1000 powodów żeby wymienić sprawną część. A bo to ktoś źle zamontował... a to nie te części....
Cena za instalację wyższa w V6 bo masz 6 cylindrów a nie 4. Nie wiem jak 2.4 ale 2.7 dobrze znosi gaz.
Nie napalaj się za bardzo na takie ogłoszenia. Poczekaj... spokojnie po mału...  znajdziesz swojego... pamiętaj, że w komisach nie ma czegoś takiego jak okazja  :mrgreen: a handlarze tylko czekają na napaleńca:)

Offline mayhem

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #518 dnia: 15 Czerwiec 2014, 20:06:19 »

jaclwapl

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #519 dnia: 17 Czerwiec 2014, 07:54:13 »
pierwszy dość dziwny bo przejściówka. Rocznik niby po lifcie a wnętrze przejściowe. Mam podobnie (nawet radio z navi mam takie samo). Ciekawe czy przebieg oryginalny.

co do drugiego to samochód z Włoch więc syf wszechobecny mnie nie dziwi. Radio wyciągnięte... ja bym sobie darował... mogli by chociaż posprzątać.

marwoo

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #520 dnia: 22 Czerwiec 2014, 09:52:28 »
Dzisiaj wpadła mi w oko taka sztuka, niestety jest to tylko 2.4 ale ma klimatronik, skórę i podgrzewane fotele co już w pewnym stopniu spełnia moje wstępne wymagania co do wyposażenia ;-)  jednak mam pewne obawy co do historii auta, ponieważ nie ma informacji skąd był sprowadzony, na zdjęciach plastik przy klapie jest częściowo wyłamany (coś spadło?), felgi stalowe, dziwne znaczki na drzwiach :-P  , nie wiadomo do końca czy to 4x4 i do tego (jak dla mnie) silnik nadaje się do testu białej rękawiczki :-P .  Jednak mam pytanie co do podgrzewanych lusterek? Czy to było w standardzie i czy da się rozpoznać iż takowe są zamontowane?

http://otomoto.pl/hyundai-santa-fe-klimatronic-2-4-benz-147km-C33600755.html

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #521 dnia: 22 Czerwiec 2014, 13:12:21 »

marwoo

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #522 dnia: 22 Czerwiec 2014, 14:25:14 »
Oj, mój błąd... Już poprawiłem poprzedniego posta jednak VIN-u nie zdobyłem ponieważ, Pan z komisu dziś akurat w nim nie był i nie jest w stanie podać mi go, na temat plastiku przy klapie nic nie wie bo musiałby zobaczyć, a na pytanie o kluczyki mówi iż jest tylko jeden :-/

Offline kosmos2011

• Giełda
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #523 dnia: 22 Czerwiec 2014, 14:52:43 »
dziwne znaczki na drzwiach

Jak będziesz miał vin to się okaże skąd jest i jaki napęd posiada.

[ Dodano: 2014-06-22, 15:12 ]

Czy widzicie nakładki na pedał sprzęgła i hamulca?

Jeden kluczyk post #37 http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=2439&postdays=0&postorder=asc&highlight=kluczyk&start=30

marwoo

• Gość
Zakup Santa Fe
« Odpowiedź #524 dnia: 23 Czerwiec 2014, 15:36:06 »
Udało mi się dzisiaj zdobyć numer VIN: KMHSC81BP3U425404

Niestety telefon odebrała inna osoba jak wczoraj i nie była za bardzo rozmowna w związku z czym ciężko było uzyskać więcej konkretnych informacji...