Witam!!
To mój pierwszy post więc przede wszystkim chciałem was serdecznie przywitać

Na forum jestem od niedawna i na chwilę obecną jestem na etapie maglowania tego działu - 34 strony - trochę czytania jest

dzielnie, małymi kroczkami do przodu i będzie ok
Co do mnie - sporo czytałem i przeglądałem - głównie artykuły na autocentrum. Z tego wszystkiego (crv, santa fe, x-trail, frontera, grand vitara, tip..) postanowiłem, że posiądę sobie santa fe
I to sprowadza nas do meritum - wymarzyłem sobie santka z 2006 roku, silnik benzyna 2,4 (choć z tego co piszecie to 2,7 ma podobne spalanie gazu..?), klima i napęd 4x4. Mimo, że czytam o samochodzie od dość dawna dopiero dziś się zorientowałem, że w takim zestawieniu to będzie buda santa fe I, ale już po lifcie. Jednak wciąż ze stałym napędem. Z tego co czytałem to nawet lepiej, więc myślę, że jest ok..?
Drugie pytanie - z tego co przeglądam ogłoszenia zostaje mi rynek niemiecki jak się uda, ale bardzo możliwe, że jednak będzie trzeba grzebać w szwedzkim :-( co za tym idzie myślicie, że jak zlecę sprowadzenie samochodu w cenie do 25000 to będzie miało sens? (ta akcyza w ogóle zabija temat po całości - 18,6% ?? masakra to jest totalna :evil:) szczerze mówiąc jestem dość w kropce, bo wychodzi mi, że to może być dość karkołomne w tym przedziale cenowym.. macie może jakieś doświadczenie w tym?
Z góry dziękuję za wszelkie rady i sugestie ;-) ;-)
Pozdrawiam!