Witam!
Chciałbym się podpiąć pod temat ponieważ moje pytanie również tyczy się zakupu Santa Fe tylko w nieco nowszej "budzie".
Konkretnie przymierzam się do zakupu auta. Rozglądam się na rynku aut używanych i szukam różnych opinii. Między innymi Hyundai Santa Fe II od rocznika 2006-2012 zwrócił moją uwagę.
Do tej pory użytkowałem 4 lata VW Passata 1.9 TDI, ale z tak dużym autem nigdy nie miałem do czynienia. Tutaj pojawia się szereg pytań na które prosiłbym w miarę możliwości o pomoc użytkowników lub osoby znające to auto. Jeżeli chodzi o wersję silnika to pod uwagę biorę raczej wersję podstawową tj. 2.2 CRDi 155K, rocznik- początek serii *2007r. Jeżeli chodzi o budżet to chciałbym żeby napisał ktoś realnie od jakiej kwoty można szukać czegoś godnego uwagi. Dopiero wtedy powiem ile mam $ do dyspozycji.
Auto na małe przebiegi 10-15tys. na rok, głównie trasa miedzy miastami i miejska, rzadko autostrada. Auto bezwypadkowe z możliwie najniższym przebiegiem. Wyposażenie standard, bez dodatkowych bajerów.
Z góry dzięki za pomoc.