Witam wszystkich.
Po przeczytaniu tych 19 stron mam już pewną wiedzę na co zwracać uwagę przy zakupie Santka

. Szykuję się z zakupem pierwszej generacji z silnikiem 2,4 - manual. Auto będę sprowadzał z Niemiec poprzez osobę sprawdzoną, która od dłuższego czasu zajmuje się takową profesją.
Ale wracając do auta:
1. Czemu panuje ogólna opinia, że wersje przed faceliftem (do 2004) ze stałym napędem 4x4 jest lepsza? Zrozumiałem tyle, że odrobinę lepiej się prowadzi niż wersja z dołączanym tyłem, A jak to się ma w poślizgu np. jadąc zwykła drogą powyżej 50 km/h? W chwili utraty przyczepności tył się dołączy?
Auto będę głównie użytkował do jazdy między wsią, a miastem, sporadycznie do ciągania przyczepy z koniem (waga między 1t. - 1,5t.). W teren zapuszczać się nie będę - w innym razie wybrał bym terenówkę

.
2. W jakiej realnej cenie szukać auta? Przypominam auto z Niemiec, 2,4l , rocznik 2003-2006, przebieg do 150 tyś.
3. Instalacja gazowa - przyznam kompletnie się na tym nie znam, nigdy nie zagłębiałem się w tym temacie... :-| Którą generację wybrać, ewentualnie jakaś konkretną markę itp? Proszę o wyrozumiałość

.
4. Pytanie z dziedziny kultury i sztuki :mrgreen: - czy jest możliwość zamiany tylnych świateł z wersji przed na poliftingowe?
5. Pytanie z dziedziny kultury i sztuki - dodatkowe orurowania - kogoś konkretnego polecacie? Chcę wyposażyć auto w przednie orurowanie, również nie wykluczam progów.
Dylemat mam teraz jeden - czy kupić odrobinę starszy model ze stałką 4x4, czy jednak z dołączanym tyłem...
Ps proszę się nie sugerować danymi z profilu, nie wiedzieć czemu aby móc się w ogóle zarejestrować musiałem podać dane posiadanego auta... Oczywiście auto szukam
Liczę na waszą cierpliwość oraz wyrozumiałość .
Pozdrawiam.