Witam wszystkich. To jest mój pierwszy post w tym forum, dlatego kłaniam się wszystkim uprzejmie. Mam możliwość zakupu Santa Fe, 2006 nowy model tj. 2ga generacja, silnik 2.2 crdi 150 km. auto z polskiego salonu, to był samochód firmowy mojego prezesa, który bardzo o niego dbał. nie wiem dokładnie jaka to wersja ale raczej jakaś bogatsza, granatowy metalic, bez skór, manual. Auto od nowośći w firmie więc wszystkie przeglądy i naprawy wykonywane na czas w ASO hyundai. Samochód ma 240 000 przebiegu. 2 lata temu wymieniony układ kierowniczy (niestety nie wiem jeszcze co dokładnie) oraz dwumasa wraz z kompletem sprzegła. Poza tym w aucie nic sie nie działo. Stan jest po prostu idealny, żadnej ryski, środek jak nowy aż dziwne. Auto ma nawigację. Pytanie, czy ten przebieg nie jest przegięciem dla tego silnika? Ja robie rocznie jakieś 8 000 maks i zależy mi na tym, zeby tym autem jeszcze z 5 lat pojeździć. Druga sprawa to ile powinienem za ten samochód zapłacić? Czy cena do 20 tyś jest ok? wydaje mi się że właśnie za mniej więcej tyle by poszedł. Na co zwrócić uwagę przy zakupie? Będe wdzięczny za pomoc, opinie posiadaczy. Czy warto?