jesli wniose cos do sprawy ja mam instalke Prins 2006 rok od nowosci ,przebieg 150000 km i swiece Denso TT KH 16 TT ,odstep elektrod 0,9 i auto jezdzi super..spalanie 12 na autostradzie z przyczepa..Camping 15 litrow. Wazne jest na jakim gazie jezdzimy ja tankuje w DE Shell i nie mam powodow do narzekania. Czasami pali 11l/100km i pojawia sie blad zbyt ubogiej mieszanki ,zainstalowalem emulator lambdy i po problemie. Auto od nowosci na gazie ,minus ze spala olej ale traktuje to jako dodatek do benzyny.Czasami jak jade ostro to na wolnych obrotach jest lekka nierowna praca silnika ,sadze ze cieplota swiec jest za wysoka ale na oryginalnych swiecach mialem to samo.Wazne jest gdzie sie tankuje i czy proporcja gazu jest wlasciwa na okres letni/zimowy. Przy jezdie na oryginalnych swiecach z odstepem 1,1 siadaja cewki wysokiego napiecia ,gaz spala sie wolniej i potrzebuje mocniejszej iskry wiec polecam cewki dobrej jakosci
[ Dodano: 2018-03-26, 23:07 ]
co ja sadze ?? jesli potrzeba auta do jazdy w terenie to 4wd , jesli w trasy to 2wd, nie ma co kupowac auta bo ma wypas ktorego nie potrzebujemy i problemow z eksploatacja.Dla mnioe Santa Fe to rewelacja ,tani chodz bez wad ,auro warte zakupu.