Forum > Zakup Hyundaia

Zakup Santa Fe

<< < (11/312) > >>

zeeb:
Też mi się podobają :)
Przynajmniej nie rdzewieją i mają wyprowadzenia pod halogeny.

A przy okazji pytanie do admina z jakiego powodu usunął link do mojego hultaja?????

Nie można linkować do allegro??? Jeśli tak to dziwne bo widziałem już odnośnik w tym temacie i kilku innych również.

Jeśli szanowny admin nie lubi allegro to proszę bardzo jest link do otomoto: ciach, ciach i wyciąłem a co mi tam

no chyba że admin nie lubi mnie.....
tylko dlaczego????

Podawanie linków do ogłoszeń, na serwisy typu allegro etc jest nie zgodne z regulaminem. Próbujemy z tym walczyć także proszę to poprawić

Dziwna to walka.... jakaś taka wybiórcza... tym bardziej że tylko w tym temacie jest 13 takich odnośników. (o innych tematach nawet nie wspominam ;)
A w zasadzie czemu ma służyć ten zapis w regulaminie???? Bynajmniej nie ułatwieniu rozmów pomiędzy forumowiczami. Jeśli ktoś zamierza kupić samochód to w jaki sposób ma zaprezentować interesujące go auto??? Nie każdy posiada super wiedzę motoryzacyjną i znajomość danego modelu. I po to właśnie moim zdaniem jest forum - żeby ułatwić życie innym, pomóc uniknąć wtopienia własnych ciężko zarobionych pieniędzy kupując np super hiper wypasionej okazji/igiełki od handlarza który złożył auto z 4 innych. Analogiczna sytuacja ma miejsce przy rozmowach o problemach technicznych naszych samochodów i  doborze części. Intencją założycieli jest promowanie sklepów internetowych???

Może prościej byłoby usunąć ten jeden niefortunny punkt w regulaminie niż walczyć z wiatrakami? Albo walczyć skuteczniej z KAŻDYM KTO NIE STOSUJE się do tego zapisu w regulaminie aż do całkowitego uśmiercenia forum.

przymknę oko

gulbi:
zeeb dzieki za info. Co do Dieselków to nie jest tak ze nie mam pojecia bo miałem 2 x diesla wiec wiem co to są wtryski i nne duperele. Niestety miałem okazje mieć Francuskie wynalazki i podziękowałem.

Pytam o spalanie bo moze się podjarałem benzynka w gazie a tu dieselek bedzie równie eco.

Czy te wersje 125konne maja jakieś Turbo?
Ja już raczej rajdowcem nie zostanę chociaż żyłka jak w każdym płynie, bardziej statecznie podchodze do tematu więc nie potrzeba mi wyścigówki ani teś off roadowego auta. Wydaje mi sie ze taki santek to wypośrodkowanie. Przede wszystkim chcę dużo miejsca bo nie jestem niskim chłopem 200 cm:_)))

2 dzieci, żona i wycieczka do chorwacji lub w europe :_)))) Czy santek zawiedzie ??? ;_)))

Jeszcze pytanie  odnośnie napedu, na pewno 4x4 tylko cały czas słysze ze lepiej stały bo stały lepszy i trutru :_))) a mi się bardziej podobaja poliftowe wersje wiem to tylko szczegóły ale ja bardzo zwracam na to uwagę. Czy w poliftach napęd był tylko rozłączany czy wystepował też stały. Chodzi mi o roczniki 2005

zeeb:
Co do zużycia paliwa to u mnie zakres pomiędzy 7 - 10l/100km. W typowej polskiej trasie (wakacyjne wyjazdy) 5 osób na pokładzie załadowany bagażnik i rowery na haku średnie zużycie 7,3. W mieście średnio 8,5 maksymalnie 10 ale to w zimie przy sporych mrozach, więc tak naprawdę ciągle na ssaniu jeżdząc tylko i wyłącznie do pracy ok 3km. Przypuszczam że stosując jakiś ecodriving lub wlokąc się 90-100 jest szansa na zejście poniżej 7l/100 :)
Porównując do mondeo wychodzi litr więcej ale jazda hultajem i jego możliwości zwłaszcza w zimie dają sporą przyjemność. :D

Co do napędów 4x4 to podobno faktycznie pierwsze roczniki miały najbardziej skuteczny.

W sprawie wersji 125 konnej się nie wypowiem bo nie miałem przyjemności. Ale na starym forum był bardzo obszerny temat chipowania 113 koników w którym rozpisywano się w samych superlatywach na ten temat. Były też linki do boxów za 800 zł przygotowywanych pod nasze sanciaki.

jaclwapl:

--- Cytat: "gulbi" ---
2 dzieci, żona i wycieczka do chorwacji lub w europe :_)))) Czy santek zawiedzie ??? ;_)))

--- Koniec cytatu ---

spokojnie da rade

--- Cytat: "gulbi" ---
Jeszcze pytanie  odnośnie napedu, na pewno 4x4 tylko cały czas słysze ze lepiej stały bo stały lepszy i trutru :_))) a mi się bardziej podobaja poliftowe wersje wiem to tylko szczegóły ale ja bardzo zwracam na to uwagę. Czy w poliftach napęd był tylko rozłączany czy wystepował też stały. Chodzi mi o roczniki 2005
--- Koniec cytatu ---

W wersjach po liftingowych napęd stały (po włączeniu) działa tylko do 30-40 km/h (co forumowicz to inaczej podaje). Dalej tylko FWD i przy uślizgu się podłącza tył.

gulbi:

--- Cytat: "jaclwapl" ---W wersjach po liftingowych napęd stały (po włączeniu) działa tylko do 30-40 km/h (co forumowicz to inaczej podaje). Dalej tylko FWD i przy uślizgu się podłącza tył.
--- Koniec cytatu ---

tylko widziałem np 2005 rok po lifcie czyli zmieniony rill i lampy z tyłu, a nie miał rozłączania napedu czy to możliwe??? Pytam ze głupio ale widziałem tutaj link
http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogloszenia/hyundai-santa-fe-2-7-v6-4wd-lpg-automa-leder-szh-mod-06-rheinbach-oberdrees/172248086.html?useCase=SearchSession&__lp=5&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=11600&makeModelVariant1.modelId=19&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&makeModelVariantExclusion1.searchInFreetext=false&transmissions=AUTOMATIC_GEAR&siteId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&crossBorderSearchEnabled=true&interiorTypes=LEATHER&minConstructionYear=2004&maxConstructionYear=2006&lang=pl&pageNumber=1

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej