Forum > Zakup Hyundaia

Zakup Santa Fe

<< < (300/312) > >>

vanhelsing:
A ja sądzę,że Santa Fe to nie jest auto stworzone do jazdy w terenie ;-)  Brak reduktora robi swoje i diesle słabe. Fakt-ma napęd 4x4 ale to jest napęd do jazdy po szosie. Owszem w terenie daje radę i to o dziwo bardzo dobrze czego przykłady są np. na YouTube(zwłaszcza ruscy dają czadu) ale ten napęd daje najwięcej frajdy na szosie-na mokrym,na śliskim itp. Dlatego uważam,że jak Santa Fe to tylko 4x4 najlepiej ze stałym napędem. Próbowałem juz tym autem wielu rzeczy np. w zimie i bezpieczeństwo i frajda jazdy ze stałym napędem przebija wszystko. Najlepiej to widać podczas gołoledzi-inni ślizgają się,kręcą bączki przy hamowaniu czy ruszaniu a Santa Fe daje się kierować jedna rączką i praktycznie nie da się go wyprowadzić z toru jazdy. No i jakie problemy z eksploatacja kolego karino13? Santa Fe ze stałym napędem to auto bezproblemowe,wymieniasz olej w przekładniach i śmigasz. Niektórzy piszą że 4x4 więcej pali itp. Bzdura. Jak auto o gabarytach małego słonia, takim komforcie,wielkości, walorach użytkowych pali 7,76 ON w cyklu mieszanym(moje dane z 5 lat) to sorry, ale to jest ekonomiczny samochód  :mrgreen:

glogojar:
Panowie - czy można w kilku słowach prosić o komentarz?

Warto jechać i oglądać - mam trochę km do przejechania.

https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-santa-fe-100-oryginal7-osobowy-navi-skora-chromy-lifting-2-0-150pslakierperla-ID6zPlzC.html#0b47410372

Ze zdjęć - robi wielkie wrażenie - ale wrażeniami się nie kupuje,

vanhelsing:
Powiem Ci kolego, że ten egzemplarz wygląda wyjątkowo ładnie. Mam na myśli zestawienie kolorystyczne zewn. i wewnętrzne. Skóry ładniutkie, nie wygniecione, wnętrze czyste, wygląda na zadbany. Oczywiście to nie powinno uśpić Twojej czujności przy oględzinach :mrgreen: Ale ja bym po niego pomykał. No i zadbać żeby na fakturze sprzedawca wpisał wszystko to co deklaruje:bezwypadkowość, przebieg itp. Będziesz spał spokojniej.

zambezi:
Witajcie,
Przymierzam się do kupna SantaFe z 2011 3.5L GL AWD (automat). Mały kłopot polega na tym, że nie ma książki serwisowej. Czy któś mógłby podrzucić linka gdzie mogę znaleźć książkę serwisową dla tego modelu, aby wiedzieć, co powinno być wymienione kiedy? (rozrząd, itd.)
Dzięki

lucasy:
Znaczy się instrukcje chcesz?
https://carmanuals2.com/get/hyundai-santa-fe-2010-owner-s-manual-33544
eksploatacja od 341 strony.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej