Forum > Lantra

od paru dni przy ruszaniu z miejsca rzuca silnikiem

<< < (2/3) > >>

maciejb84:
sek w tym ze to nie jest delikane stukanie tylko "walenie" metalem i jak dlugo i jak glosno to zalezy od tego jak sprzeglo puszczam...

IgoReCzeK:
Witam. Jeśli nie było takiego objawu bezpośrednio przed wymianą sprzęgła, to bym stawiał na błąd mechanika podczas skręcania wszystkich elementów silnika i skrzyni biegów po jego wymianie - szczególnie tych związanych z zawieszeniem i mocowaniem do karoserii obu tych elementów. Koniecznie podjedź do warsztatu niech sprawdzą co to jest, by później się nie okazało, że nie ma do czego przykręcić silnika. :/ Pozdrawiam Igor.

maciejb84:
no i bylem tam u nich ale niestety narazie te skakania i stuki przestaly sie pojawiac wiec nawet nie mial jak uslyszec, sprawdzal sprzeglo na ile to mozliwe czyli reczny 1 i gaz i puszczal sprzeglo i bylo ok takze nie wiem co to bylo... :/ wiem tylko ze jedna poduszka na belce tylna jest uwalona bo sie silnik przechyla ale ten stukot metalu o metal to watpie zeby byl przez to :( takze nie wiem co dalej bedzie, bo do sprzegla nie zagladal a narazie sie nie telepie...

BartBartez:

--- Cytat: "maciejb84" ---poduszka na belce tylna jest uwalona bo sie silnik przechyla
--- Koniec cytatu ---

Wymień ją na nową.

maciejb84:
no wymienie napewno ale watpie zeby przez to az takie stuki metalu o metal dochodzily przez ta poduszke, ten dziwiek to jakby dwa kola zebate na siebie nachodzily i udezaly o swoje ramionka... i to naprawde glosny dzwiek, a poduszka juz przed wymiana sprzegla byla rozwalona a wtedy takiego czegos nie bylo...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej