Forum > Getz

[Getz] Wymiana rozrządu

<< < (5/11) > >>

jmtotaszek:
Zadzwoniłem w sprawie pompy wody... nie jest oryginalna. Producent to Autotop z Korei, jak twierdził mój rozmówca.
Hyundaiowa byłaby pewnie dużo droższa.

Ale chyba kupię, co?

robaszek127:
Nie kupuj Kolego jakiś nieznanych zamienników na allegro bo tam zawsze piszą, że fabrycznie nowa oryginał itp. Pompa wody akurat to sporo rozkręcania więc lepiej dołożyć i kupić dobrą firmówkę.  Pisałem o GMB dobrej co powinna wytrzymać dwie wymiany paska.  Szukaj sklepu gdzie kupisz wszystko razem tedy oszczędzasz na kosztach wysyłki a i szukaj firmowych części a nie najtańszych z allegro.

marekityle:

--- Cytat: "kosmos2011" ---Rozmieszczenie pasków

--- Koniec cytatu ---
jeśli nie było innych wersji to ja mam inaczej, jeden pasek napędza pompę wspomagania i klimatyzacji

kosmos2011:

--- Cytat: "jmtotaszek" ---Producent to Autotop z Korei
--- Koniec cytatu ---

Kup tą pompe http://www.autosklepbydgoszcz.pl/produ

jmtotaszek:
Wymieniłem :mrgreen:

Części kupiłem jednak w sklepie na miejscu, nie bawiąc się w przesyłki. Wyszło taniej ponieważ nie kupiłem wszystkich części super-oryginalnych, trzeba byłoby na nie czekać a potrzebuję samochodu na co dzień. Także np. pompę wody mam Valeo i paski wielorowkowe do alternatora i wspomagania jakichś tańszych producentów.

Za wymianę rozrządu z pompą wody, wlanie nowej cieczy chłodzącej, wymianę tych dwóch dodatkowych pasków, wymianę uszczelki pod pokrywą zaworów oraz wymianę nadkola (chodzi o ten plastik w środku) zapłaciłem 210zł. Wydaje mi się, że to całkiem znośna kwota.
Waszym zdaniem to za mało, za dużo? Co sądzicie?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej