Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Wybrałem laczki i felgi na zimę :)

<< < (4/18) > >>

klemens:
Kupiłem koła zimowe ale zima zastała mnie na niby-letnich kapciach i... przeżyłem lekki szok. Auto w ogóle się na nich nie ślizga. Trzyma się dużo lepiej niż osobówka na zimówkach. To po jaki h.j kupowałem takie drogie zimowe koła? Gdybym wiedział, nie wyrzucałbym kasy.

Zibi:
Klemens a gdzie Ty tą zimę miałeś? zalety zimówek poczujesz przy mrozie -15 stopni i więcej, letnia opona jest wtedy jak plastik śliska ... jutro zakładam nówki Bridgestone LM80 215/70 R16 na nowych aluskach, ta przyjemność kosztuje 3400 zł, ale w środku zimy będę jeździł bezpiecznie i spokojnie.

Slay75:
Ta niby zima również mnie zastała na letnich Hankookach i daje radę, pod warunkiem, że temp. nie spada poniżej 0, a na drodze nie ma śniegu.
Ale tak jak napisał Zibi, gdy nadejdzie ta prawdziwa zima gdzie będzie minus 20-30 to wtedy zrozumiemy sens opon zimowych.
Wczoraj udało mi się jeszcze zamówić nowe Nokiany WR G2 w "starej" cenie-553zł/szt.-, ale będę je miał dopiero w przyszłym tyg.
Nie widzę sensu zakupu drugiego kpl. felg, tym bardziej alu. Dla mnie strata kasy.

Zibi:
miałem możliwość zamówienia opon na oryginalne felgi za 700 zł, bardziej mi się jednak opłacało zamówić felgi za 375 zł plus opony za 475 zł, zaoszczędzę na zmianie opon (zostaje tylko wyważenie) i finansowo na jedno wychodzi.

robzak123:
ja za 4 opony nokian 225/60/70 zapłaciłem 2200 razem z wymianą i przechowaniem letnich przez zimę. Załatwiłem to w Raszynie od ręki

[ Dodano: 2012-10-31, 01:34 ]

--- Cytat: "Zibi" ---Bridgestone LM80 215/70 R16 na nowych aluskach, ta przyjemność kosztuje 3400 zł, ale w środku zimy będę jeździł bezpiecznie i spokojnie.
--- Koniec cytatu ---

Klemens  ja gdy się przejechałem na letnich bazowych po pierwszym śniegu i czułem bez przerwy abs ...bez chwili zastanowienia zmieniłem na zimówki.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej