Forum > S-Coupe / Coupe / Veloster

Szum z tylnych kół

<< < (5/6) > >>

Pyros:
Ja już Ci mówiłem,że bardzo dobre i w dobrej cenie są łożyska japonskiej firmy Kanaco(wiele osób mi je polecało i nie narzekam). Kompletne łożysko na tył kosztuję bodajże 80zł a na przód 120zł. Teoretycznie lepsze są tylko SKF no ale jak to BartBartez napisał są "dosyć" drogie :-P

Co do łożyska JC to szkoda gadać. Jak byłem w JC Auto i pytałem kolesia o te łożyska,to tylko spojrzał na mnie i zapytał "Do swojego samochodu masz zamiar je wstawić czy czyjegoś??" Chyba nic więcej nie muszę dodawać :mrgreen:

BartBartez:

--- Cytat: "Pyros" ---w dobrej cenie są łożyska japonskiej firmy Kanaco
--- Koniec cytatu ---

I też są bardzo dobre. Zapomniałem o nich bo są mało popularne. Wielu znawców tematu twierdzi, że nawet lepsze niż SKF. Również polecam. Ale nawet Kanaco nie wytrzyma jak będzie nieodpowiednio założone. No i smar dobry, a nie zwykły łt-43. Polecam WURTH WGF300(chyba taki). Bardzo dobry ale kur..... drogi(około 150zł puszka)

mariusz:
i niestety powiem ze po raz drugi zalozylem lozyska jc i spodziewam sie kolejnej wymiany za 5000km i jednak niema co oszczedzac.....porazka takie czesci niepowinny byc wprowadzane na rynek.......

Cendra:
W tym tyg. będę chciał wymienić łożyska, tak się nie da jeździć. Auto we wtorek idzie do mechaniora. Dam znać co i jak :roll:
Dzięki za wszystkie porady <ok>

mariusz:
acha jak mechanik bedzie ci wymienial lozyska patrz zeby zmienil tez te pierscienie bo ten koles co mi robil poprzednio to tego niewymienil......

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej