Forum > Tucson JM

[Tucson] Jaki olej Tucson 2.0 benzyna

<< < (15/16) > >>

Hinek:
To jest wątek o olejach. To w końcu ulubiony temat na forach motoryzacyjnych, szkoda go zaśmiecać  :mrgreen:

elChapo:
w takim razie dorzucę coś od siebie,
wymieniać co 10 czy 15 tyś?
mam zalany Valvoline

Piotrek79:
Ja zawsze wymieniam co 10 tys.
Wszyscy jakoś dziwnie skupiają się na olejach. Olej da radę i co 20 tysięcy,ale według mnie tu bardziej chodzi o filtr oleju. On się nie zmienia nie jest wiekszy a czym większy przebieg tym bardziej jest zaje...ny.

DanielŻ:
Witam.
Ja do swojego Tucsona leję Shell 5W30. Działa bez problemów.

piotr.akanowicz:
Gdzieś tu na forum JM był polecany niemiecki olej ze sklepu kolegaberlin.pl
https://www.kolegaberlin.pl/product-pol-5185-Castrol-Edge-Titanium-FST-0W40-A3-B4-5L-niemiecki.html

Wszystko fajnie, tylko ja otrzymałem olej półsyntetyczny (Teilsynthese). Niestety zorientowałem się po wymianie (tak, możecie się śmiać :) ). Gościu ze sklepu mówił, że podobno etykiety Castrol zmienił, ale to ten sam olej (tia :) ). Z tego co wiem, to faktycznie Castrol w zeszłym roku zmienił etykietę. Tak czy inaczej, na stronie sklepu jest nieprawidłowa informacja, więc jak chcecie full synthetic to nie kupujcie akurat tego.

Właściciel od dwóch tygodni nie zmienia oczywiście zdjęcia (mimo że sam powiedział, że nieaktualne) a moja normalna opinia na stronie produktu nie przechodzi moderacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej