Forum > Lantra
Wymiana uszczelniaczy
gomez2424:
Witam w związku z dużym zużyciem oleju postanowiłem wymienić uszczelniacze na zaworach . Mam pytanie czy można to zrobić bez ściągania głowicy ?? ??
pakson:
tak mozna tylko nie kazdy mechanik sie tego podejmuje, zanim znajdziesz odpowiedniego ktory sie podejmie tego wyzwania to troche minie, przewaznie beda Ci mowic ze sie bez sciagania nie da a to dlatego ze w wiekszosci warsztatach nie maja sprzetu do tego typu roboty...
Widze nawet ze jestesmy z tego samego miasta:) jak znajdziesz warsztat ktory sie tego podejmie to daj znac...
Grzesik1:
--- Cytat: "pakson" ---w wiekszosci warsztatach nie maja sprzetu do tego typu roboty
--- Koniec cytatu ---
Wcale nie trzeba mieć specjalistycznego sprzętu. wystarcz kompresor troche narzędzi i umiejetności no i jedno wolne popołudnie
pakson:
grzesik1 w sumie masz racje... ale jak chodzilem i gadalem z mechanikami to mowili ze bez zdejmowania glowicy ani rusz... widocznie nie znaja patentu z kompresorem...
tomekl:
nie wiem jak w hyundaiu ale w oplu corsie dało się to zrobić ze zdjętym paskiem rozrządu, tłokiem podpierało się zawory i można było wymieniać uszczelniacze, w hyundaiu nie próbowałem ale za jakiś czas będzie okazja bo góra silnika będzie remontowana
Nawigacja
[#] Następna strona