Forum > Accent
Gdy silnik zaczyna zużywać olej 1L/1000KM
kosmos2011:
Odpowiedź dla Bervoc "0,4-0,45 l/100 km oleju" na pewno na 100 km? jeśli tak to silnik wymaga naprawy lub wymiany.
acc24:
Witam
Podczepię się pod temat. Kupiłem Accenta i niestety okazało się, że bierze olej ok. 1l/1000km i trochę dymi, po opaleniu zero dymu, a później trochę tego dymu leci. Dodatkowo lekko czuć zapach spalin.
Wykonałem analizę spalin i okazało się, że węglowodorów jest 160 (norma 100) i powiedziano mi że bierze olej (co zresztą jest zgodne z prawdą).
Kontrolka check engine, nie wykazuje żadnych błędów.
Moc, przyspieszenie jest jak najbardziej ok, jeździ super.
Zalany olej 10W-40 Mobil 2000.
Odma drożna.
Co powinienem zrobić i w jakiej kolejności?
Badanie kompresji/próba olejowa.
Wymiana uszczelniaczy/pierścieni?
W polecanych warsztatach nie znalazłem warsztatu, który byście polecali w woj. łódzkim (najlepiej Łódź) (chciałbym zapłacić za to co trzeba wymienić/naprawić, zrobić to raz i mieć spokój na długie lata :)).
Co myślicie o wstrzyknięciu nafty na tloki, przez otwór na świece. Niestety niektórzy mówią ok, a niektóry, że się pogorszy?
[ Dodano: 2017-02-18, 22:27 ]
Zbadałem dzisiaj kompresję, mam takie wyniki:
Cylinder 1 - 15,6 kg/cm2
Cylinder 2 - 15,5 kg/cm2
Cylinder 3 - 15,5 kg/cm2
Cylinder 4 - 15,4 kg/cm2
Zdziwiłem się bo zapomniałem podpiąć sondę na kolektorze wydechowym i nie zapaliło się check engine, silnik się nie dusił, a pomiędzy wtyczką a sondą jest czarny prostokąt, jakby przejściówka o długości ok 5-6 cm.
Niestety bierze olej jak napisałem wcześniej i trochę kopci na biało, a przy takich wynikach kompresji, to na 100% będą uszczelniacze zaworów?
[ Dodano: 2017-03-17, 22:26 ]
No i wymianie uszczelniaczy zaworowych, podobno było widać na nich zużycie.
Niestety jak dymił tak dymi, kompresja ok na wszystkich wręcz wzorowa 15,5 km/cm^2, uszczelniacze nowe, może w tylnym tłumiku jest olej?
Może jest jakaś inna przyczyna dymienia?
acc24:
Witam
Przeszukałem forum, odnośnie zaworu odmy PCV, oczywiście zamieszczono informację, że zawór przepuszcza w jedną stronę od zaworów do dolotu, ale mam wątpliwości, czy w zaworze jest tylko kulka, czy kulka + sprężynka, czy lekko dmuchając zawór powinien być otwarty? Znalazłem na forum Hondy, że na biegu jałowym powinien być zamknięty.
Potrząsając zaworem słychać jak kulka się swobodnie przemieszcza, tak powinno być?.
Niestety po wymianie uszczelniaczy zaworowych oleju w aucie dalej ubywa, więc szukam przyczyn ubywania oleju.
W ASO remont silnika ok. 3000 zł.
[ Dodano: 2017-03-30, 11:05 ]
Może ktoś ma namiary z łódzkiego kto zna się na silnikach Hyundaia i potrafiłby doradzić i naprawić ten silnik?
karino13:
Witam ponownie
Zastanawia mnie patent odmy w silnikach benzynowych dlaczego jest on z dwoma wezami o malej srednicy ??? fakt ze jeden jest przed przepustnica iu zasysa gdy jest ona otwarta a ten z zaworem PCV za i zasysa jesli jest przepustnica zamknieta tylko przekroj jest tak maly !!! Jesli silnik jest z przedmuchami bo ma duzy przebieg to logicznie wytwarza sie cisnienie w komorze glowicy z zaworami i powoduje on ze olej szybciej splywa przez uszczelniacze zaworowe.....w innych silnikach np. Forda jest to znacznie wiekszy przeswit weza. Idac tym rozumowaniem jesli zamiast korka wlewu oleju zamontujemy odme od innego auta i zainstalujemy go za filtrem powietrza odciazymy cisnienie panujace w komorze korbowej.Oczywiscie cisnienie musi byc na tyle zrownowazone zeby spaliny nie wydostawaly sie prowadnicami zaworow.
jupczyslaw:
Czy udało się przerobić tę odmę a jeśli tak to czy faktycznie poprawiło się accentowi ? Czy ktoś może coś więcej o odmiennych napisać na przykładzie accentowi bo jak po dłuższej jeździe odkręcę korek oleju to buchnie spalinami a odma wydaje się drożna.
Nawigacja
[#] Następna strona