Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Jakis pomysł na światła dzienne w trybie AUTO?
malowany:
Witam,
czy ma ktoś jakiś pomysł jak uzyskać typowe światła dzienne w iX35? W trybie Auto palą się normalnie wszystkie światła , tylko wieczorem przyciemnia się deska rozdzielcza.
Może jakaś magiczna kostka bądź przeprogramowanie?
mada:
witam
Będąc na przeglądzie dowiedziałem się że jest możliwość zamontowania 2-ch modułów jeden wyłącza oświetlenie a drugi powoduje że światła mijania ( i tylko one) świecą z mocą 30% . Wszystko to robione na gwarancji przez serwis hyundaia ?! Tylko ta cena ok.1000zł.
pozdrawiam
Bogdanoss:
Witam,
Nie ma możliwości żeby komputerem diagnostycznym albo "magiczną kostką" zrobić typowe światła dzienne. Powiem wiecej, nie można wyłączyć w ogóle automatycznych świateł komputerem. Z tego co wiem to jest dostępny w aso moduł np. doświetlania zakrętów i osobno moduł który odłącza automatyczne światła i można założyć wtedy np. ledy lub pogrzebać troszkę w kabelkach i podłączyć sie pod światła mijania żeby zrobić typowo dzienne. Te moduły są jakieś polskiej firmy i poza aso też można kupić (chyba na allegro widziałem).
[ Dodano: 2012-10-13, 07:48 ]
zgadza się że robia to i nie traci sie gwarancji, ponieważ ta firma elektroniczna jest akredytowana przez aso i zakup jest pośrednio przez Centrale Hyundaia.
przemeq:
a nie da rady bezpiecznika wyjąć od automatycznych swiateł? potem zamontować światła zewnętrznej firmy z przekaźnikiem?
Zibi:
wszystko się da, tylko pytanie: po co?
policja może zabrać dowód za takie zabawy, światła podlegają homologacji.
Nawigacja
[#] Następna strona