Forum > Accent

[Accent MC] Blokada kierownicy w czasie jazdy przy skręcie

<< < (20/44) > >>

gordoon:
Sensor ma już swoje prawidłowe położenie.  (widać takie trójkąciki) - Jest to 0 ustawienie, czyli dobre :)

Nie da się go źle założyć :)

A co do kalibracji całego układu, to musi być odpowiedni sprzęt (jak posiada komputer do diagnostyki to na pewno zrobi kalibrację).

Chodzi o to żeby sensor był idealnie ustawiony w względem skrętu kół.

Nie wiem co może się stać jak się te trójkąciki będą oddalone od siebie

Być może samoczynnie skręci kierownica w lewo lub prawo, albo po prostu nie będzie poprawnie działać.

Tak samo jak w końcowych  procesie składania założy o dwa ząbki w lewo lub prawo kierownicę to przy jeździe mając prosto kierownicę będzie ci ściągać na lewo lub prawo. - Dopilnuj też tego :)

a i jeszcze jedno. Przy sensorze jest taka zawleczka. Nie ściągaj jej przed zamontowaniem :)

vivian80:
Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź. Pomogłeś mi w zrozumieniu działania tego czujnika a i z Mechanikiem będzie mi się lżej rozmawiać i będę wiedzieć czego dopilnować  ;-)

Swoją drogą Gordoon nie myślałeś żeby brać opłaty za poradnictwo  :mrgreen:  :mrgreen:  :mrgreen:  he he Pozdrawiam

gordoon:
E tam. Jestem totalnym amatorem :) Wiedza jest bezcenna :P O ile ją mam :)

vivian80:
Może i amatorem ale wiedzącym bardzo dużo  ;-)

Gordoon mam jeszcze jedna kwestię. Ostatnio zauważyłam, że chyba spadła mi moc silnika. Tzn. muli mi jak przyspieszam z wolniejszego biegu np. gdy ruszam ze świateł. Przy wyprzedzaniu też jak muł się zbiera. Kurcze nie wiem co to może być. Na co mam zwrócić uwagę. Czy to może mieć związek z tym czujnikiem (chociaż na logikę to chyba myślę, że nie ale ja totalny laik więc...). Nie wiem masz może wiedzę i w tym temacie. Jeśli tak to będę wdzięczna za informacje.
Pozdrawiam :-)

gordoon:
Miałem taki sam problem :)

Mi ten problem zaniknął po użyciu dodatku do diesla.

Przypuszczam, że miałem wodę w baku lub w układzie paliwowym...

Nie zaszkodzi użyć tego dodatku :) Oczywiście bez przesadzania :) - Wyciągnie wodę, trochę nasmaruje wtryski, itp.

Na tankowanie za 50zł dolewałem 25ml dodatku do diesla. ( jak poczujesz, że auto jeździ jak dawniej to już nie dolewaj)

Do teraz mój samochód idzie jak rakieta :)

Powiedz mi jeszcze... Czy odczułaś, że samochód więcej pali ? więcej kopci ?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej