Forum > Accent

[Accent MC] Blokada kierownicy w czasie jazdy przy skręcie

<< < (36/44) > >>

asparanoix:
Nie wyskoczyły żadne błędy. Wydaje mi się, że będę musiał pokombinować z ustawieniem czujnika.

gordoon:
asparanoix, Czujnik ma tylko jedno ustawienie. Nie da się go przestawić. Po prostu nie wszedłby na swoje miejsce

asparanoix:
To może z kolumną trzeba coś pokombinować ? Bo gdyby centralka była walnięta to nie kręciła by kierownicą przy podpiętym na zewnątrz czujniku

gordoon:
a może jak wymieniłeś sensor przekręciłeś drążek od kolumny kierowniczej co spowodowało przesunięcie się sensora maksymalnie na lewo. Zobacz

Prędki:
Hej Gordoon. Przeczytałem cały wątek, mój szacun i czapka z głowy :) Ja śmigam Accentem 1,5 CRDi z 2007 r. Mam go od nowego, przejechałem 208 tyś. i zgrzeszyłbym narzekając. Przez te lata oprócz bieżącej obsługi wymieniłem intercooler, tylne tarczo-bębny i po 200 tyś. sprzęgło. Jakiś czas temu, przy manewrach na parkingu usłyszałem szumy w kierownicy i zaczęła zapalać się kontrolka EPS. Najpierw z rzadka, a w miarę upływu kilometrów coraz częściej. W końcu zacząłem szukać ratunku i trafiłem na to forum.  Przyznam, że nie znam żadnego elektronika samochodowego, a tam gdzie próbowałem się dogadać odbijałem się od ściany. Większość ludzi nastawiona jest na szybką i łatwą kasę, wyzwania ich nie interesują.
Gordon czytałem, że oferowałeś pomoc w zakupie czujnika skrętu. Pomożesz mi? Pokierujesz?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej