Forum > Accent

[Accent MC] Blokada kierownicy w czasie jazdy przy skręcie

<< < (25/44) > >>

gordoon:
Ja już to wspomaganie wyciągałem wcześniej :P Kupiłem raz od Getza bo myślałem, że mogę podmienić :P Okazało się, że od Getza jest za długie :P Tyyyle czasu straciłem :P

Ja jestem typem majsterkowicza :P Czasami wolę sam pogrzebać :P Chyba, że mam jakieś obawy to wolę dać do znajomego mechanika :P

vivian80:
No widzisz to fucha jak znalazł dla Ciebie bo temat znasz od podszewki  :-) Ja mogę Ci wyszukiwać i podsyłać Klientów  :mrgreen:  

Biznes na nowy rok  :-)

gordoon:
Heh :P

jar.mar:
Witam. Widze że nie jestem jedyną "ofiarą" hyundaia jeśli chodzi o problemy ze wspomaganiem kierownicy. Mam accenta lll 2008r., benzyna 1.4, przebieg 82000 km. Mam go od miesiąca I jeżdze głównie po mieście (KIELCE). Usterka w samochodzie objawia sie narazie tylko bardzo delikatnym szumem przy kręceniu kierownicą, nie świeci sie kontrolka esp I kierownicą lekko się  kręci-praktycznie wszystko ok ale.. Jadąc poza miastem na prostym odcinku drogi, gdzie utrzymujemy kierownice praktycznie w stałej pozycji, to w momencie delikatnego skrętu kierownica jest wyczuwalny delikatny opór kierownicy. Nie ma płynnej regulacji kierownicą tylko taka stopniowa (skokowa) co jest bardzo męczące i może być niebezpieczne zimą (gdy jest ślisko). Jeśli mieliście takie lub podobne objawy i macie jakieś sugestie to proszę o informacje.
Pozdrawiam

gordoon:
Siemka.

Nie koniecznie może to być wina wspomagania.

Proponuję pojechać na stację diagnostyczną i sprawdzić układ jezdny (przód) + podpiąć pod kompa w celu sprawdzenia czy są jakieś błędy z kolumny.

Do sprawdzenia gumy stabilizatora, wahacza, mcphersony,

Może po prostu coś trzyma.

Możesz podesłać filmik jak skręcasz i słychać szum?

I czy ten szum wydobywa się z kolumny ?

Kręć i przyłóż głowę niżej manetki wycieraczek (Znajduje się tam silnik wspomagania)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej