Forum > Accent
Jak wymienic tarcze??
Bard13:
Myślę, że mój mąż może Ci powiedzieć... :) pisał na moim loginie niechcący.
To było dawno temu... ale znając mojego małżonka to nie on wymieniał te tarcze - zakupił element i postawił auto w warsztacie :)
Pozdrawiam.
Black Lady:
:) I tak to jest z tymi loginami... Raz ja piszę jako ja a zaraz jako nie ja :)
Bard13:
Do admina, literówki w poścei BlackLady nie było, jak pisałem niechcący na jej loginie to pisałem "wymieniłem".
A do rzeczy. jak połowica dopisała, wymieniałem w warsztacie, ale nie oczekiwano ode mnie dostarczania łożysk z tej okazji.
Jak to zrobić technicznie nie powiem, ale sądzę że problem polega na demontażu w sposób niepowodujacy naprężeń niszczących łożyska.
Wg mnei jak ma się przyżąd do ściągania piasty itp to łożysko przeżyje, jak się to robi ręcznie o bywa różnie.
Ale to wiedza laika.
[ Komentarz dodany przez: Jarek: 2008-06-16, 09:42 ]
Literówkę poprawiłem celowo żeby była w zgodzie z osobą, wysłałem info na priva.
kudlaty:
Wczoraj wymieniłem tarcze i nie jest aż tak źle jak sie wydaje , nie trzeba kupować nowych łożysk ;)
By sie dostać do tarcz, odkręcamy śrubę trzymającą przegub, zacisk hamulcowy, cztery próby trzymające tarcze i ściągamy osłonę piasty.
Do osłony piasty najlepiej mieć ściągacz ale jak się go nie ma, to pomiędzy tarcze a piastę można wkręcić długie próby.
Kręcimy nimi i piasta swobodnie schodzi.
pozdro.
kml:
kamil128tetryk, nie wiem który rocznik ale jak mi zmieniali tarcze to łożyska nie były zmieniane.
Nawigacja
[#] Następna strona