Forum > Lantra
Problem z rozrządem
kliszczo:
Witam ponownie. Jestem posiadaczem lantry od niedawna i mam pytanie. Ostatnio przy kupnie paska rozrządu w sklepie dostałem pasek główny,rolkę,napinacz,basek balansowy oraz napinacz do niego. Wszystko było ok do momentu kiedy znajomy dobrał się do rozrządu. powiedział mi że tu nie ma miejsca na pasek balansowy. Ludzie to gdzie on jest :shock: Mam silnik 1.6 16v i nie wiem co jest grane. Klijent w sklepie mówi że może to nie jest silnik 1.5 16v ale lantry z takim silnikiem to chyba nie ma. POMOCY :-/ :-/
kczech:
silnik w lantrze od 95 do 2000 r 1,6 16V nie mial paska balansowego - Idzie do wymiany pasek rolka prowadzaca i rolka napinacza
kliszczo:
ale ja mam lantrę z roku 92.
kczech:
w lantrze z 92 roku silnik 1,6 16v idzie dwa paski do wymiany
pasek rozrzadu i pasek tzw balansu ktory napedza walek wyrownawczy (typowe skosnookie rozwiazanie)
Jesli nie masz takiego rozwiazania to zanczy ze masz tzw> SZCZEPA czyli silnik nie jest z lantry I tylko II
kliszczo:
Kurcze dziwna sprawa. Silnik w lantrze j2 różni się nawet z wyglądu a mój jest typowy jakie były do roku 96.Pasek balansowy powinien znajdować sie mniej więcej poniżej paska głownego a tam były tylko 2 śruby. No to teraz mam sporą zagadkę z tym silnikiem. To ile koni posiada ten silnik 1.6 16V DOHC :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona