Autor Wątek: [Getz] [Getz] Kopiowanie/Programowanie kluczyka  (Przeczytany 9342 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

keni

• Gość
[Getz] Kopiowanie/Programowanie kluczyka
« dnia: 20 Czerwiec 2012, 21:16:39 »
Witam!

Koledzy mam takie pytanie  8-)  Posiadam zaprogramowany kluczyk (matkę) oraz drugi kluczyk, który kiedyś (ponoć) rozprogramował jeden Pan, który zajmuje się immobiliserami. Co za tym idzie, drugim kluczykiem nie mogę odpalić auta, ponieważ immo na to nie pozwala. W takim razie mam pytanie, czy jest może jakiś sposób, aby "skopiować" matkę na dziecko? Tak aby można było odpalać autko dowolnym kluczykiem?
« Ostatnia zmiana: 20 Czerwiec 2020, 21:10:49 przez Brt »

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Czerwiec 2012, 22:16:59 »
Z tego co się orientuję to jest taka możliwość. Spróbuj najpierw w jakimś dobrym zakładzie dorabiania kluczy. Dobry zakład da radę. Mogą to też zrobić w ASO. Popytaj.

keni

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Czerwiec 2012, 22:20:05 »
Dzięki za odpowiedź! Chciałbym zrobić to samemu, bo może jest jakaś sekwencja akcji, którą należy wykonać aby skopiować kluczyk ;-) Poczekam, poszukam i może się uda. Jeżeli się uda, na pewno nie omieszkam opisać jak to uczynić.

Offline Zbyszek

• Administrator
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Czerwiec 2012, 22:26:22 »
Nie zrobisz tego samemu bez odpowiedniego urządzenia, wiedzy i oprogramowania. Nie ma żadnej sekwencji. To Ci gwarantuję. Mało tego Hyundai ma skomplikowany system kodowania i nie każdy zakład daje sobie z tym radę więc dobrze będzie najpierw popytać.

Manveru

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 21 Czerwiec 2012, 16:35:14 »
Cytat: "Zbyszek"
Nie zrobisz tego samemu bez odpowiedniego urządzenia, wiedzy i oprogramowania. Nie ma żadnej sekwencji. To Ci gwarantuję. Mało tego Hyundai ma skomplikowany system kodowania i nie każdy zakład daje sobie z tym radę więc dobrze będzie najpierw popytać.
Kolega ma rację, ten proces z samego założenia idei immobilisera powinien być trudny - im trudniej to zrobić, tym lepiej. W Krakowie na Malborskiej jest fachowiec od otwierania samochodów i kopiowania kluczyków.

Offline marcinsgdz

• Giełda
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Kwiecień 2017, 20:32:30 »
Czy dorobienie kluczyka do Getz to droga sprawa?

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #6 dnia: 17 Kwiecień 2017, 22:15:18 »

Offline powell

• Giełda
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Kwiecień 2017, 08:35:13 »
W Koraps kluczyk do mojego  Santa Fe $14,90, przesyłka $4 - jeśli Ci się nie spieszy, można tam zamówić.
Ale trzeba później dociąć kluczyk i zaprogramować immo. U mnie w ASO telefonicznie powiedzieli, że programowanie będzie kosztowało 160zł - jak za podłączenie do komputera. Trochę drogo na mój gust...

ziutek

• Gość
Odgrzewam...
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Listopad 2017, 11:12:28 »
Rozumiem że w związku z powyższym dostałem odpowiedź na pytanie: czy mogę kupić używany kluczyk do getza i specjalistycznym urządzeniem na nowo zaprogramować immobiliser i odpowiedź brzmi tak, zgadza się?
A co z tym magicznym przyciskiem? Przyznaję że jak narazie to i mój nic nie robi, ale może oba naraz by się zaprogramowało i by coś robiły co jest ich funkcją (cokolwiek by to nie było) Jak myślicie, da radę?

Offline robaszek127

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Listopad 2017, 18:42:48 »
Ale skoro kluczyk da się rozebrać to wystaczy przełożyć tą płytkę do nowego i tyle. Lub ewentualnie jak robią ludzie przyklejają stary kluczyk blisko stacyjki. Tak zy siak getzów nie kradną ze względu na tanie części.