Forum > Matrix / ix20

[ix20] Dla osób, które mają problem z Hyundaiem

<< < (14/19) > >>

rekin323:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---przy odbiorze auta nic nie dostałem na fakturze pisze sprawdzenie zawieszenia, a sewrsi mi powiedział co było wymienione , nie mogą tego wpisać bo importer ma sie zemną skontaktować minęło 2,5 tygodnia i cisza , pytam sie zabronił wam importer coś mówić   , odpowiedz krotka w tej sprawie skontaktuje sie importer zemną
--- Koniec cytatu ---

Jeszcze raz powiem swoją opinię na temat zawieszenia i obsługi serwisowej do dziś mimo kilkunastu zgłoszeń w całej Polsce nie została wprowadzona żadna uproszczona komunikacja pomiędzy siecią serwisową a importerem powodów jest kilka:

1. dla ogólnego zadowolenia została podjęte próby w UE i u łukasza.zst pomoc w postaci wymiany zawieszenia lub poszczególnych elementów na mocniejsze od ix20 diesel celem zmniejszenia powtórzę odczucia hałaśliwości zawieszenia na ile skuteczna to się okaże przez następne 30000-50000km oby
Jeżeli chodzi o jakość wyrobu to powyższy problem wskazuje na nie równe traktowanie użytkowników tych samych aut.

2. Pytanie lukasz.zst czy zamontowane ( odnowione części zawieszenia ) mają taką samą gwarancję jak samochód powinno zostać zawarte w piśmie od ciebie lub w formie ugody ze strony importera. Dla każdego auta historia serwisowa jest możliwość podglądu tym bardziej nie rozumiem czemu tylko słownie otrzymałeś takie informacje, gdyż w ramach naprawy gwarancyjnej każda szanująca się firma motoryzacyjna powinna zadowolić klienta niż traktowanie nas jak potencjalnych naciągaczy  :evil:

W celu zadowolenia i sprawdzenia stanu rzeczy proponuje zgłosić w formie zgłoszenia gwarancyjnego powyższy problem i spokojnie czekać może to skłoni importera do zareagowania a nas do zadowolenia z podjętych działań.
JAKO UŻYTKOWNICY MAMY WALCZYĆ Z BIUROKRACJĄ zamiast robić kilometry, czemu jak zaufałem przy zakupie, zrobiłem 15000km opony 7mm bieżnika, geometria nie przestawiona a hałas nie do zniesienia i mam problem ze zrozumieniem o co klientowi chodzi w serwisie ...

czekam na wasze przemyślenia a jest nas spokojnie 500szt ix20 zarejestrowanych na forum :-P

albert:

--- Cytat: "rekin323" ---czekam na wasze przemyślenia a jest nas spokojnie 500szt ix20 zarejestrowanych na forum  
--- Koniec cytatu ---

Ja doliczyłem się 53 szt ix20.  ;-)

lukasz.zst:
Witam

Otrzymałem pismo od Hyundaia . Mam nadzieje że wiele osobą to pomorze.

W liście pisze żę Opony są winne i doprowadzają do szybkiego zużycia zawieszenia . I opony nie są zgodne z homologacją . Tylko zapomnieli dodać że opony dostałem gratis w ramach akcji importera   ( nie od salonu) , będę dochodził w UOKIK i przed sadem że dano mi opony które zniszczyły ł mi zawieszenie . Sprawa dotyczy pewnie wielu samochodów sprzedanych w Polsce . Bardzo proszę o pomoc i też skierowanie sprawy do TVN Turbo i do UOKIK że opony są wadliwe i importer okrywał fakt ten co przyczynia sie do niszczenia zawieszenie i są niebezpieczne dla użytkownika i innych użytkowników ruchu

Opony mam  Nankang snow SV-2

Po wymianie elementów zawieszenia , naprawdę poprawił sie komfort w aucie , nic nie stuka i puka ,rewelacja .

Dalej czekam na części do auta ( bo niema ich na centralnym magazynie )
1Trzecia kierownica idzie do szycia
2. Wymiana zamka i plastiku w bagażniku
3 Akcja serwisowa na Liczniki , wymiana bo zaczęły mrugać

Odkąd w grano mi aktualizacje oprogramowania w silniku , i tankuje tylko na LOTOS 98 Dynamic , auto spala w mieście caly czas włączona klima , automat 9.0L na trasie z szedł do 7,2L . A średnio od początku jak mam auto jest 8,9L.

danwielki:
Spadek mocy to jedna rzecz druga to na nierównościach czuć zarzucanie samochodem czasami nawet się boje ostro wchodzić w zakręt bo jak będzie jakaś dziura to mogę wylecieć z drogi i trzeci problem to dziwne brzęczenie silnika na czwartym biegu na małych obrotach około2000 tyś. spadek mocy polega na tym że jadąc z jedną prędkością zanika moc ,żeby jechal szybciej trzeba mu przydusić inaczej będzie zwalniał zwalniał aż zgaśnie czekam na jakieś podpowiedzi dzięki

kri$:
Z tym zwalnianiem sprawdź w jakim stanie jest DPF. Można przypuszczać że jeździsz tylko po mieście. Co skutkuje zapychaniem filtra, co skutkuje utratą mocy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej