Forum > Matrix / ix20

[ix20] Dla osób, które mają problem z Hyundaiem

<< < (13/19) > >>

jack55:

--- Cytat: "dekra" ---
--- Cytat: "lukasz.zst" ---Dalej nie otrzymałem pisma od importera .Ale tylko ta firma ma amorki do ix20
http://www.kyb-europe.com/catalogue.asp
--- Koniec cytatu ---

Niestety nie masz racji. W kat. KYB są wyszczególnione tylko amortyzatory tylne do i20 i ix20 o numerze katalogowym 349098. W rubryce "amortyzatory przednie" są puste pola.
--- Koniec cytatu ---

Czyli nie ma możliwości zakupienia poza siecią dealerską amortyzatorów na przód do Hyundaia ix20 ;-)
Rozumiecie coś z tego :?:

lukasz.zst:
Witam
Dowiem ci jutro co z tymi amortyzatorami

Co do mojej sprawy . Nie dostałem nic na piśmie i nic nie dostanę ( to informacje tzw powiedziano mi po biurkiem) . Zawieszenie zostało wymienione i mam sie cieszyć, był to tylko jedyny taki incydent , Boja sie jak bym dostał pismo to ruszy lawina . Wróciłem z zagranicy , jak ktoś chce zobaczyć auto jak wygląda po zmianach zapraszam .

Ja będę pisał do importera o wyjaśnienia co jest z moim zawieszeniem , co było zrobione. Moim zdaniem nie powinniście sie podawać . walczcie o swoje.
Widać jaki jest importer wszystkie akcje  naprawcze ukrywa tak jak jest z ix35 ( gdzie jest akcja na amortyzatory na wymianę na mocniejsze , nie każdy diler o tym wie ) ukrywa  wszytko.

KoTeK:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---Witam

Co do mojej sprawy . Nie dostałem nic na piśmie i nic nie dostanę ( to informacje tzw powiedziano mi po biurkiem) . Zawieszenie zostało wymienione i mam sie cieszyć..............
--- Koniec cytatu ---

Nie mogę w to uwierzyć co Ty wypisujesz. Jest to nieprawdopodobne, jestem ciekawy gdzie leży wyjaśnienie Twoich problemów i zatajanie wszelkich informacji przez serwis.

lukasz.zst:
przy odbiorze auta nic nie dostałem na fakturze pisze sprawdzenie zawieszenia, a sewrsi mi powiedział co było wymienione , nie mogą tego wpisać bo importer ma sie zemną skontaktować minęło 2,5 tygodnia i cisza , pytam sie zabronił wam importer coś mówić   , odpowiedz krotka w tej sprawie skontaktuje sie importer zemną

KoTeK:

--- Cytat: "lukasz.zst" ---przy odbiorze auta nic nie dostałem na fakturze pisze sprawdzenie zawieszenia, a sewrsi mi powiedział co było wymienione , nie mogą tego wpisać bo importer ma sie zemną skontaktować minęło 2,5 tygodnia i cisza , pytam sie zabronił wam importer coś mówić   , odpowiedz krotka w tej sprawie skontaktuje sie importer zemną
--- Koniec cytatu ---

Strasznie to skomplikowane. Nie mniej jednak to chyba serwis dokonywał coś w Twoim aucie, czy może ktoś inny ? Jeśli serwis, to czegoś tutaj nie rozumiem, jeśli zaś ktoś inny, to zdecydowanie powinieneś dopilnować, aby wszelka informacja znalazła się w książce serwisowej (oczywiście od serwisu również). Zawsze jest tak - póki jest dobrze to jest dobrze - jeśli trzeba coś udowodnić , to nawet mała wzmianka w książce ma znaczenie.
Coś ci Twoi magicy z Hyundaia kręcą i to chyba lepiej niż młynek do kawy. Wymieniają Ci pół podwozia i nie chcą tego odnotować w dokumentacji. Dopilnuj tego, albo wzywaj TVN Turbo i po zawodach.
Doskonale zdaję sobie sprawę, łatwo się mówi, ale gdy człowiek znajdzie się w podobnej sytuacji to sprawa wygląda inaczej.
No cóż, dalej z niecierpliwością czekam co napiszesz, bo za dwa tygodnie muszę jechać na przegląd i wtedy mógłbym ich trochę pomordować.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej