Forum > i30 FD

Jeden pilot ...

<< < (2/4) > >>

speedmaster:
u mnie alarm zaczyna wyć jeśli otworzę tylko kluczykiem drzwi :roll:

gummi.cezar:
Piszecie tu dużo ciekawych rzeczy, ale nikt z Was nie podaje jaką ma wersję, a to przecież ważne - Od Comfort wzwyż Hyundai daje autoalarm wbudowany i kluczyk jest składany z trzema przyciskami. Drugi kluczyk w komplecie wygląda dokładnie tak samo. - Przynajmniej jak tak dostałem.
Jednak ten wbudowany alarm to jakiś minimalista uruchamia się tylko jak ktoś przy aktywnym alarmie otworzy maskę, drzwi lub spróbuje uruchomić silnik. Żadnej kontroli ruchu w samochodzie.

abracadabra:
Jendrek napisz, jaka masz wersję i30? Możliwe, że właściciele aut, do których dodawany jest składany kluczyk dostają w komplecie dwie sztuki?

speedmaster:

--- Cytat: "gummi.cezar" ---Piszecie tu dużo ciekawych rzeczy, ale nikt z Was nie podaje jaką ma wersję, a to przecież ważne - Od Comfort wzwyż Hyundai daje autoalarm wbudowany i kluczyk jest składany z trzema przyciskami. Drugi kluczyk w komplecie wygląda dokładnie tak samo. - Przynajmniej jak tak dostałem.

--- Koniec cytatu ---

ja mam COMFORT i mam dwa różne kluczyki :>

Jendrek:

--- Cytat: "abracadabra" ---Jendrek napisz, jaka masz wersję i30? Możliwe, że właściciele aut, do których dodawany jest składany kluczyk dostają w komplecie dwie sztuki?
--- Koniec cytatu ---

Mam comfort ... ;]
Ale nie do końca. :-?
Tzn confort według specyfikacji 2007 czyli bez automatycznej klimy (jest "ręczna") i regulacji kierownicy w 2 płaszczyznach (jest tylko w 1)
Trudno mi powiedzieć czy mi się drugi kluczyk "należał" czy nie.
Nie sadzę jednak by w salonie w ten sposób oszczędzali ... i nie mam pretensji do salonu. Może bardziej do firmy "H", że oszczędza na pilocie którego rzeczywisty koszt nie przekracza 200 zł.
Na dowód podaje link:
http://www.allegro.plitem530931159_nowy_oryginalny_kluczyk_scyzoryk_hyundai_i30.html
Nie liczę zaprogramowania ... ale to nie sa wysokie koszty.
Sam transponder ( 46 Crypto ) kosztuje ok 45 zł.
http://www.tanieklucze.pl/product_info.php?products_id=3&amp;osCsid=f9124fe18c47dcf23d86887a1eaded12

Jak widać sam trochę pogrzebałem ... więc się dzielę wiedzą ..

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej