Forum > i30 FD

Jeden pilot ...

<< < (3/4) > >>

perqsista:
I30CW rocznik 2008 Comfort - otrzymałem dwa identyczne kluczyki (składane z wbudowanym pilotem)

Marek123:
Dają dwa identyczne składane kluczyki z wbudowanym alarmem. Alarm działa tylko na nieautoryzowane otwarcie drzwi bądź maski. Nie posiada żadnych czujników ruchu.

grzech:

--- Cytat: "Marek123" ---Alarm działa tylko na nieautoryzowane otwarcie drzwi...
--- Koniec cytatu ---

Na autoryzowane też :)
Sprawdź sobie otwarcie drzwi własnym kluczykiem po ich zamknięciu z pilota :lol:

wlad:

--- Cytat: "Jendrek" ---wlad napisał/a:

czegos nie rozumiem-dlaczego alarm ma wyc,jesli jest prawidlowy kluczyk?
ja w accencie mialem tak,ze jesli otworzylem drzwi kluczykiem lub pilotem to alarm nie wyl a jesli np.od srodka to wyl...

Tak ..
przetestowałem to wczoraj ... i chyba masz rację ...
myślałem, że alarm to drugie zabezpieczenie (poza immobilaizerem) .. a wygląda na to, że nie.
Mając kluczyk z kodem immobillaizera otwieramy wszystko ....

Chyba nie nadążam za nowymi trendami ochrony pojazdów ..............
--- Koniec cytatu ---

musze napisac maly update-niestety w elantrze alarm tez wyje po kazdym otworzeniu drzwi [takze z kluczyka]:oops: dobrze przynajmniej,ze nie jest podlaczony pod klakson :mrgreen:

Mieszko:
Model i30 od wersji Comfort posiada fabryczny alarm podłączony "pod klakson" który pełni rolę syreny. Działa po otworzeniu poszczególnych części karoserii np. drzwi, maski itd.. Jeżeli chodzi o ilość kluczyków to sprawa przedstawia się następująco.
Samochody z rocznika 2007 posiadały jeden kluczyk składany z pilotem, drugi klasyczny
Samochody z rocznika 2008 posiadają dwa klucze z pilotem.
Tak to sobie wymyślił importer firma Hyundai Motor Poland.
Można odjechać na zwykłym kluczu w następujący sposób:
Otwieramy "z klucza", auto wyje, wkładamy kluczyk do stacyjki i odpalamy. Alarm się wyłącza i jedziemy.
Dorobienie klucza z pilotem kosztuje ok 900zł
Warto domówić do fabrycznego alarmu, dodatkowy alarm tzw. bez pilotówkę
FOX Pro.
Fabryczny jest kiepski :-)
Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej