Forum > Accent

Awaria skrzyni biegów - wymiana skrzyni

<< < (3/5) > >>

kpawel:
Jeden telefon i jest skrzynia do Accent'a 1,5 2003r. cena 800zl

link do ogłoszenia

antonio:
bardzo wszystkim dziękuje za pomoc
ostatecznie, idąc za radą e-gen, kupiłem używaną skrzynie na szrocie od accenta I. Dziś oddałem samochód do warsztatu, więc niebawem się dowiem, czy wszystko będzie pasowało. Jeżeli nie, to mogę ją zwrócić.
Co do eksploatacji, to wszystko było robione w terminie, więc to musiała być wada fabryczna. Straszny pech, bo dopiero w marcu skończyła mi się gwarancja.

Pozdrawiam

kml:

--- Cytat: "kpawel" ---Chyba ma być zalana olejem syntetycznym.
--- Koniec cytatu ---

Dokladnie tak. Ja po kupnie od razu kazałem zalać ją takim olejem jaki jest podany w instrukcji. Dodatkowo jak czasami jest okazja to proszę żeby mi sprawdzili poziom oleju.

BTW: czy ktoś wie co jest dokładnie w tym zestawie naprawczym do skrzyni?

antonio, daj namiar gdzie kupowałeś i za ile.

U mnie się nic nie dzieje ale liczę, że po przekroczeniu 100 tys dam skrzynie do generalnej inspekcji na wszelki wypadek.

antonio:
kupowałem na szrocie na strażackiej za 600 zł. Ale jeżeli nic ci sie nie będzie działo, to po co chcesz ją ruszać. Zamiast naprawić, to jeszcze ci ją popsują (jak to polscy mechanicy). Poza tym w moich poprzednich samochodach skrzynie chodziły bez problemów jak je sprzedawałem przy nawet 200000 przejechanych. Mój przypadek to tylko cholerny pech.

kml:

--- Cytat: "antonio" ---kupowałem na szrocie na strażackiej za 600 zł. Ale jeżeli nic ci sie nie będzie działo, to po co chcesz ją ruszać. Zamiast naprawić, to jeszcze ci ją popsują (jak to polscy mechanicy). Poza tym w moich poprzednich samochodach skrzynie chodziły bez problemów jak je sprzedawałem przy nawet 200000 przejechanych. Mój przypadek to tylko cholerny pech.
--- Koniec cytatu ---

Chociażby po to zeby sprawdzili synchronizatory i reszte bebechów. Mam jakieś drobne wątpliwości co do trójki a wszystko chce zrobić jak się zbiegnie z wymianą płynów. Nie wiem jakie mialeś doświadczenia ale ja sie nie boje oddawać samochodu do mojego warsztatu.

Co do Twojej skrzyni to ja stawiam na zaniedbanie w pewnej chwili bo nie chce mi się wierzyć, że wszystko robione na czas i nagle skrzynia się ******* w 100%.

grzesik1: usunięcie wulgaryzmu, dostajesz UPOMNIENIE!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej