Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] Przegub zewnętrzny od strony koła
ferudin:
Pierścień ABS musi mieć dokładnie tyle zębów ile powinien mieć w oryginale. Co do spawania pękniętego pierścienia mam obiekcje. Działają na niego siły i pewnie pęknie ponownie. Ja przerabiałem już ten temat. Musisz wstrzymać się na czas aż będziesz miał oryginał. Możesz na razie w cale nie zakładać pierścienia i jeździć do czasu aż przyjdzie, ale po co robić tę samą robotę dwa razy (potem musisz rozpinać przegub żeby włożyć pierścień) no i kontrolka ABS będzie się świecić.
tomek27:
Po pierwsze popraw nazwę tematu, bo teraz to masło maślane jest. Po drugie jeśli nie masz ory nowego pierścienia to spawaj, szlifuj i zakładaj. Lepsze takie rozwiązanie niż zakładanie pękniętego bądź tego 48 zębów. Pamiętaj tylko tyle, że do założenia nowego pierścienia trzeba ponownie rozbierać przegub, a to znowu koszty i stracony czas.
Badira:
Ktoś może wie gdzie dostane przegub,
ilość zębów wewnętrznych 23
ilość zębów zewnętrznych 27
ilość pierścieni pod ABS 52
W popularnych sklepach internetowych występują z zebami wewnętrzymi 25 lub 26. Po vinie niby.ma być 26 a na zdemontowanym jest jak wyżej
karino13:
dla potomnych przegub pasuje od wersji 4x4 jest to tylny przeglob , wiem bo sam z tym problemem walczylem
Nawigacja