Forum > i20
[i20 PB] LPG - czyżby w końcu oficjalnie ?
nadamus:
nareszcie ;-) bedzie chociaż mały wybór samochodów z LPG ;-) choć samochodów jest dużo to tak naprawde jest bardzo mały wybór jeśli chodzi o samochody z LPG (z "fabrycznym" gazem) sam się przymierzam do zakupu i20 z lpg ;-) myślę że hyundai bedzie miał troszkę więcej klientów ;-)
biom666:
Po 14 miesiącach od zakupu zainstalowałem LPG - Lovato. Jak na razie wszystko w porządku. ;-)
angal:
--- Cytat: "biom666" ---Po 14 miesiącach od zakupu zainstalowałem LPG - Lovato. Jak na razie wszystko w porządku. ;-)
--- Koniec cytatu ---
Montowałeś w ASO czy poza?
Jaki koszt? Jeśli to nie tajemnica ;-)
lukas75:
Hyundai autoryzował tylko jedną, konkretną instalację BRC wraz z jej montażem. W książce gwarancyjnej pojawił się wpis pouczający o tym, że jeśli założymy instalację LPG bez autoryzacji Hyundai Polska to stracimy CAŁKOWITĄ gwarancję na auto. Każdy może wystąpić o taką autoryzację ale 100% pewności, że nie dostanie takowej... Ja dopłaciłem 3700 i... jestem zadowolony...
Jacaw:
Chyba moje pytanie będzie tu pasowało. Generalnie, czy ktoś w swojej i20 z silnikiem 1.2 (78KM) montował instalację gazową, a jeśli tak to jaką i jak się sprawuje ?
Mój jest z 2011 i właśnie skończyła mi się gwarancja, jak sobie podsumowałem koszty benzyny za te 5 lat to... zaczynam poważnie myśleć o LPG.
Z tego co się zorientowałem, to chyba "fabrycznie" obecnie jest zakładana BRC sequent 24.11, ale może (skoro i tak już po gwarancji) lepiej kupić coś innego ?
Jak pytałem w ASO (Katowice MMCars) to oni sami nie montowali, ale dali mi namiar na firmę Czakram z Mysłowic - ktoś może korzystał z ich usług, albo może polecić jakiegoś dobrego gazownika w rejonie Katowic ?
Nawigacja
[#] Następna strona