Autor Wątek: Przerywa przy większym gazie i ma na wysokie obroty...  (Przeczytany 2434 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Joshi

• Gość
Przerywa przy większym gazie i ma na wysokie obroty...
« dnia: 10 Styczeń 2009, 23:17:31 »
Moja Lantra J2 ma na luźnym biegu ciągle 1200-1400 obr/min, pozatym przy mocniejszym przyśpieszaniu odczówa się "żabkowanie", auto ma moc, ale przerywa. Co to może być?

TOSIAK

• Gość
« Odpowiedź #1 dnia: 12 Styczeń 2009, 22:41:13 »
Ja mam eLantre i mam podobną sytuacje przy mocniejszym przyspieszaniu samochód jak by na sekundę traci moc i tak chwile przychamuje i znów daje do przodu trwa to moment może ktoś wie czemu tak się może dziac ??

5pawel5

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Styczeń 2009, 00:52:30 »
Cytat: "TOSIAK"
Ja mam eLantre i mam podobną sytuacje przy mocniejszym przyspieszaniu samochód jak by na sekundę traci moc i tak chwile przychamuje i znów daje do przodu trwa to moment może ktoś wie czemu tak się może dziac ??

Pewnie jest to wina gwałtownej zmiany mieszanki i komputer daje za dużo powietrza, ale mimo wszystko sprawdziłbym filtry i lepsze paliwo, mozesz takze dojsc do przepustnicy i wyczyscic ja denaturatem lub rozpuszczalnikem.

Cytat: "Joshi"
Moja Lantra J2 ma na luźnym biegu ciągle 1200-1400 obr/min, pozatym przy mocniejszym przyśpieszaniu odczówa się "żabkowanie", auto ma moc, ale przerywa. Co to może być?
Tak jak powyżej sprawdź jeszcze świece.

Najlepiej podpiąć pod komputer lub pojechać na hamownie to pokaże w jakim momencie dzieje się ta wada i łatwiej będzie zlokalizować i usunąć usterke

Joshi

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 22 Styczeń 2009, 14:29:29 »
Hmmm... obroty na luzie (po odpaleniu auta, zimny silnik) to około 1700-1900 obr/min, a jak auto się rozgrzeje spadają do około 1000-1200 obr/min. Spalanie poszło do góry, było kiedyś 7.0-7.5 na trasie a teraz wychodzi mi około 9.0-.9.5 w tych samych warunkach. Czyżby padła sonda lambda? Jak to najłatwiej sprawdzić?

bzyk

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 26 Styczeń 2009, 17:23:37 »
Mialem kiedys podobny problem... wina byla peknieta rurka, ktora idzie od silnika krokowego do kolektora (przy przepustnicy, taka ok 20cm wygieta w L); w momencie kiedy dostawalo sie lewe powietrze obroty szly w gore, a silnik slabiej pracowal... Sprawdz to !

Bzyk