Forum > Tucson JM
[Tucson] LPG jaki zbiornik, itp
kejzer:
--- Cytat: "open" ---Hej, ja też mam bodaj 70-72 litry (mogę sprawdzić konkretnie w papierach).
Podłoga się na niej opiera, jest płasko ale plastikowe wkręty od dekla butli delikatnie się w nią wgniatają. No i jak mam pusty bagażnik to podłoga się obija o butlę na wertepach. Jak cokolwiek wrzucę - jest cicho.
Muszę pokombinować z jakimiś piankowymi podkładkami czy coś.
Poza tym - same zalety. 62.5l - tyle najwięcej udało mi się zalać :)
edit:
Po sprawdzeniu w papierach - 73l, średnica 720, dług/wys 230
--- Koniec cytatu ---
Kup sobie w jakimś markecie budowlanym, podkładki silikonowe do szafek.
waszek_rmc:
Ja mam zbiornik 55 litrów i tez mi półkę podbija. Czy te podkładki stosujecie na butlę czy może pod tę półkę? Gdzie dokładnie pokleić by było dobrze.
Ja wożę jeszcze zapasówkę w bagażniku, dociążenie nic nie daje
open:
Podkładki Ci pewnie nie pomogą...
Zauważyłem, że problemem jest ta metalowa obramówka dookoła plastikowej klapy - wystarczy, że klapa trochę podskoczy i zaczyna to stukać.
Planuję to zalać jakimś klejem...
rarog2691:
Sprawdźcie, czy nie telepie się Wam butla. U mnie hałasuje nie tylko plastikowa półka (podłoga bagażnika), ale także butla, stąd dociążenie bagażnika praktycznie nic nie daje. Spróbuję pokombinować z tymi silikonowymi podkładkami, ale pod butlę. Natomiast plastikową pokrywę (podłogę bagażnika) planowałem wyciszyć np. uszczelką okienną (w miejsce oryginalnej, która się odkleiła w kilku miejscach i ją usunąłem). Co o tym sądzicie, a może jakieś inne propozycje, bo te uszczelki są dosyć delikatne.
MERLIIN:
Hejka - proste rozwiązania :idea: zdają egzamin - butle w 4 miejscach po obwodzie zabezpieczyć pianka montażową , natomiast półkę podkleić uszczelką do okien - ALE NIE PIANKOWĄ i cisza nastanie 8-)
Nawigacja
[#] Następna strona