Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Nawigacja do IX35

<< < (13/15) > >>

JanW:
Pojawił się pierwszy problem, Mmanowicie przestaje działać ekran dotykowy. Pierwsze sygnały pojawiły się przy używaniu klawisza Maps. Ekran robi się ciemny - nie całkowicie czarny.
Po włączeniu Navi przechodzę do wyboru miejsca i dalej stop- blokada. Czasami przestaje reagować na przyciski w kierownicy - za wyjątkiem głośności. Przy używaniu radia ekran działa w większości poprawnie, czasami reakcja na działanie "przycisku" trwa 30 sek, czasami 3 minuty. Obraz z kamery cofania potrafi włączyć się po 30 sek, po wyłączeniu biegu zdarza się, że ekran ciemnieje jednak wyświetlane są linie pola parkowania.
Pewnie czeka mnie wizyta w serwisie, ale chciałbym dowiedzieć się czy podobne przypadki się zdarzały.

Bardzo proszę o ewentualne podpowiedzi.

cooolin:
czy w tej oryginalnej navigacji nie ma ostrzegania o przekroczeniu predkosci ?? czy tylko u mnie nie dziala ??

krosser:
przymierzam się do zakupu czegoś takiego;
https://pl.aliexpress.com/item/Car-2-din-android-GPS-for-Hyundai-IX35-2010-autoradio-navigation-head-unit-multimedia-2Gb-32Gb/32800355779.html?spm=a2g0s.13010208.99999999.284.MFwy3
ma może ktoś coś podobnego? podłączę p&p?

JanW:
W sierpniu napisałem o moim problemie z wyświetlaczem i nawigacją.  
Dzwoniłem do 4 serwisów - 3 w Poznaniu i 1 w Gorzowie z pytaniem o radio z nawigacja o symbolu 96560-2y600tjn.  Niestety w ramach gwarancji nie naprawią tego - auto z tzw. drugiej ręki.
Ale powaliła mnie cena za nowe urządzenie  uwaga : 20 tysięcy zł !!!!  Sami nie wiedzieli dlaczego takie ceny.  
Przy sprawdzaniu radia u elektryka komputer wcale jego ' nie widział "
Dojrzałem do zakupu stacji multimedialnej dedykowanej do tego modelu i podzielę się wrażeniami po zakupie i montażu.

JanW:
Zakupiłem stację multimedialną dedykowaną do ix35. Bardzo ładne intuicyjne menu, piekna grafika itp. Niestety nic nie pasuje do fabrycznego podłączenia. Jako że nie chciałem płacić za konieczne przeróbki instalacji audio, po której i tak nie miałbym pewności, że będzie działać kamera, sterowanie w kierownicy musiałem ja odesłać. Antena GPS z auta i tak nie działała z tym sprzętem. Szkoda. Muszę szukać używanego oryginału.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej