Forum > ix35 EL

[ix35 EL] Nawigacja do IX35

<< < (11/15) > >>

Jaco:
Dwa słowa o nawigacjach które użytkowałem w ix35
Pierwsza to Navidirect dedykowana do ix35 - dla mnie było ważne że obsługuje Automapę. Po wyjechaniu z salonu czar prysł: gubienie stacji radiowych (  wymiana na gwarancji płytki w stacji), ekran na którym coś widać tylko w nocy - w dzień szary i tyle, jakość dźwięku - safari w fiatach 125. Generalnie kicha - za wyjątkiem tego że pasuje stylistycznie do kokpitu. Po 6 m-cach wymieniłem na Clariona NX702E ( o czym pisałem wcześniej na forum). Jedyny minus Clariona ( nie wiem czy jest już to rozwiązane przez producenta stacji) że w ix35 nie działają przyciski przy kierownicy do obsługi telefonu. Natomiast obsługa tel przez radio bardzo przyjazna i poprawna. Jakość dźwięku bez porównania , widoczność wyświetlacza bez zarzutu nawet w słoneczne dni przy szklanym dachu, telewizja i co najważniejsze od paru miesięcy dostępna Automapa dla Clariona. Polecam też model tańszy z serii 502 albo coś innego producenta (Alpine, Pioneer) ale na pewno nie te tandetne stacje dedykowane - ateż wcale nie kosztują mało.

szrumps:

--- Cytat: Hellid ---Panowie potrzebuję pomocy. W moim ix35 po włączeniu radia, na ekranie wyświetla się tylko logo hyundaia i nic więcej. Gra tylko jedna stacja radiowa. Przyciski nie reagują, po wrzuceniu wstecznego uruchamia się kamerka. To wszystko. Wiecie może jak to naprawić?[/quote

u mnie wystapiła jakiś czas temu dokładnie taka sama usterka - czy może wiadomo już coś więcej ja ten temat ?  udało się komuś  naprawić tę usterkę ?
--- Koniec cytatu ---

grzesiek0840:
Witam , nie chcąc zakładać nowego tematu postanowiłem odgrzać już istniejący. Szukam nawigacji do mojego ix-a i tak czytam te opinie o nawigacjach  z których nic nie wynika, a może tylko to,  że albo trzeba kupować:  Clariona , kenwooda lub Blaupunkta ( kosztują sporo ale wyglądają jak wyglądają) bo reszta ( dedykowana ) to chłam nic nie warty ??

Może wypowiedzą się użytkownicy tak jak kolega Jaco, może ktoś ma coś dedykowanego i jest z tego zadowolony lub nie ???

Przyznam się że ja mam mętlik w głowie i nie wiem co kupić. Dzięki za wiadomości.

AndrzejO:
Witam
Nie chcialem zakladac nowego watku wiec podepne sie tutaj:) Panowie jak sobie radzicie z fabryczna navi w takie sloneczne dni jak ostatnio? U mnie podswietlenie wlaczone na maxa szklany dach zasuniety a i tak nic nie widac na ekranie. Widze ze w nowym Tucsonie czu Kii ekrany sa juz ustawione pionowo i takie zjawisko nie wystepuje jak u nas gdzie ekrany sa bardzo pochylone i odbija sie swiatlo z przedniej szyby...
Bo se daszek z tektury chyba przykleje......:)

malarz:

--- Cytat: "AndrzejO" ---...Bo se daszek z tektury chyba przykleje......:)
--- Koniec cytatu ---

Są dedykowane ale nie wiem czy spełniaja pokładane w nich nadzieje  :mrgreen:

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej