Forum > Getz

Pióra wycieraczek

(1/3) > >>

thepablo:
Mam do wymiany wszystkie wycieraczki (pióra). Chciałbym uniknąć zakupu oryginalnych w salonie (najdłuższa ok 70 PLN :-( ). Od jakiegoś czasu rozglądam się (głównie po marketach) i nie znalazłem piór na których byłby wymieniony Hyunadi Getz.

Długości:
lewy przód 550mm, prawy przód 350mm, tył 350mm.

Zakupiłem pióra valeo i markowane norauto. Niestety plastikowe mocowania nie pasowały, co gorsza nie dało się przełożyć z oryginalnych ponieważ ośka na której są osadzone w oryginale ma mniejszą średnice. Nawet nie dało się przełożyć samych gum ;) (w oryginalnych są węższe)

Czy ktoś sprawdzał czy pasują pióra boscha (na opakowaniu 550mm i 350mm nie ma wymienionego Getza)?

Proszę o pomoc, jakich firm piór używacie?

Mimix:
Witam. Kiedys mozna bylo kupic roznego rodzaju przejsciowki (plastikowe mocowania) i mozna bylo zamontowac niemalze kazde wycieraczki ;-) Popytaj w sklepach motoryzacyjnych. :)

Miromat:
Kilka dni temu kupowałem wycieraczki Boscha do Accenta (50cm i 45cm) i mocowania pasują doskonale. Więc myślę, że i do Getza będą pasowały.

remlen:
Polecam POLSKIE wycieraczki firmy MOTGUM. Na przód kup dłg. 560 i 350 mm i na tył 350. W opakowaniu są trzy rodzaje adapterów i napewno pasują. Ja zajeżdżam już trzeci albo czwarty komplet i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że są lepsze od BOSCHa, VALEO i innego drogiego badziewia. W innych autach też używałem zawsze motgum. Są tanie i naprawdę świetne.

PZDR.

mihu_24:

--- Cytat: "remlen" ---Polecam POLSKIE wycieraczki firmy MOTGUM. Na przód kup dłg. 560 i 350 mm i na tył 350. W opakowaniu są trzy rodzaje adapterów i napewno pasują. Ja zajeżdżam już trzeci albo czwarty komplet i mogę z czystym sumieniem powiedzieć że są lepsze od BOSCHa, VALEO i innego drogiego badziewia. W innych autach też używałem zawsze motgum. Są tanie i naprawdę świetne.

PZDR.
--- Koniec cytatu ---

Trzeba sprawdzić :shock:
Jak na razie od Boscha i Valeo lepiej sprawują się Champion'y - naprawdę polecam!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej