Autor Wątek: [Accent LC] Woda cieknie do nagrzewnicy  (Przeczytany 6105 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

werni

• Gość
[Accent LC] Woda cieknie do nagrzewnicy
« dnia: 17 Czerwiec 2013, 15:26:49 »
Witam.
Mam taki problem, że woda zamiast odpływać w całości wężykiem z pod tego tunelu pod wycieraczkami, to przy większych opadach wpływa mi do środka kabiny przez wlot powietrza do nagrzewnicy. Tunel gdzie są odpływy jest zakryty blachą. Nie ma jak sie dostać do otworu, którym wchodzi powietrze, ani do wężyka odprowadzającego wodę. Miał już ktoś taki problem??

Offline kadafi

• Giełda
« Odpowiedź #1 dnia: 17 Czerwiec 2013, 16:41:42 »
Ja obecnie mam mocno rozebrane auto. Zdjete te plastiki pod wycieraczkami i błotniki. Nie widziałem tam węzyków odprowadzajacych wodę.
Woda spod tego plastiku pod wycieraczkami spływa takim "tunelem" w poblizu 10-15cm od zawiasów drzwi. Być może jakim cudem nagromadziło ci się jakiś liści które zatkały te odpływy i woda leje się do środka.
Jakbyś zdjął nadkole plastikowe do zobaczysz miesce/odpływ z tej rynienki pod wycieraczkami. Warto to zrobić i przy okazji wyczyścić mokry zalegajacy piach w dolnej czaśi nadkola (miadzy nadkolem a błotnikiem przy progu) ja miałem tam prawie 10cm "błokta".

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #2 dnia: 17 Czerwiec 2013, 18:42:16 »
W zeszłym roku po sporej ulewie w moim LC ciekło z tego miejsca.

Po zdjęciu kratki podszybia widać styk połączenia szyby z nadwoziem. Połączenie uszczelniłem silikonem i w tym roku sprawdzę rezultat.

FOTO żródło:forum.accent-club.ru

werni

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Czerwiec 2013, 22:24:30 »
Mi cieknie dokładnie w tego samego miejsca i jest to nagrzewnica

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #4 dnia: 10 Styczeń 2014, 22:05:52 »
Po uszczelnieniu szyby nic nie cieknie.

Offline MyriuR

• HKP
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 27 Kwiecień 2017, 06:40:38 »
Witam
Mam taki mały/duży problem ;) W moim Hyundai Accent 2000 ciekła woda do kabiny w miejscu pasażera. Strzeliłm, że woda może wpadać w ten otwor wlotu powietrza pod podszybiem bo uszczelka plastikowej osłony była już użyta. Testowo zakleiłem ten cover taśmą i jest suchutko. Dwa dni później odkurzając samochód zauważyłem pod dywanikiem że jest wilgotno od strony kierowcy a równolegle do otworu po stronie pasażera są dwa od strony kierowcy ale nie mają tej pokrywki. Moje pytanie
1) czy te dwa kolejne wloty powinny być zatkane ?
2) czy wgl powinno coś sie dostawać jeśli nie są zatkane ? Widziałem na szrocie, że taka zaślepka/cover jak u mnie w innym Hyundaiu to zwykła kratka

Proszę o pomoc :)

Bervoc

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Kwiecień 2017, 08:26:35 »
U mnie wczoraj pojawiła się woda na miejscu pasażera. Ciekło spod schowka. Uszczelnienie szyby sylikonem tak jak w poście #3 pomogło. Również przeczyściłem i poprawnie zamontowałem tą  kratkę/zaślepkę, która była luźna. Teraz jest sucho, nic nie cieknie.

Offline MyriuR

• HKP
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Kwiecień 2017, 17:12:05 »
Cytat: "kosmos2011"
https://www.google.pl/search?q=86140-25000&rlz=1C1KMZB_enPL535PL541&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwij5eXLjMXTAhVDM5oKHQy1BykQ_AUICygC
86140-2500 będzie pasować do tych dwóch wlotów od kierowcy ?? Czy to całkiem inna zaślepka ??

Bo mi chodzi o te dwa miejsca http://forum.accent-club.ru/uploads/monthly_07_2012/post-114149-1343667646_thumb.jpg

Offline kosmos2011

• Giełda
« Odpowiedź #9 dnia: 28 Kwiecień 2017, 19:42:49 »
Na lewą stronę 86140-25900 https://www.drive2.ru/l/4314309/

Offline MyriuR

• HKP
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Kwiecień 2017, 13:58:24 »
Tylko dziwi mnie jedno, że ja tą od pasażera mam całościową bez kratki a tu chyba jest kratka.

Edit 16.05.2017
Zadzwoniłem dziś do sklepu z częściami Hyundai i facet powiedział, że jednej z tych dwóch kratek nigdy nie sprowadzał bo nikt jej nie chciał ale nie ma problemu. Koszt za obydwie to około 40zł. Szukam jeszcze numerów zaślepek tych w bagażniku , bo popękały 2szt i podczas deszczu dostaje się tam woda.