Forum > ix35 EL
[ix35 EL] Łancuchy na koła w 4wd potrzebne zimą w górach?
wald:
A dawno temu tam tylko maluchami jeździli!!!
szymu:
A czy ktoś z Was wybierał się IX'em na narty do Włoch/Austrii?
I jeśli tak, to czy w takiej sytuacji potrzebowaliście łańcuchów (oraz jaką mieliście wersję napędu 4WD - JTEKT czy Dynamax)?
jacek2:
Myślę że każdy napęd 4x4 z palcem w d..... da radę takim górom w Austrii. Mam znajomego który jeździ tam zwykłą bmką "1" w zimie i daje radę.
Huiek na pewno nie zawiedzie, i łańcuchy są zbyteczne. Poza tym spowalniają poruszanie się - nie przekraczamy prędkości ok 30 - 40 km/h
mada:
Na szczęście nie musiałem zakładać łańcuchów w Alpach ponieważ drogi byłe dobrze utrzymane choć miejscami oblodzone ale miałem w razie czego dwa komplety na wszystkie koła.Kto się wybiera w tamte rejony to musi je mieć w samochodzie w razie czego bo inaczej odpowiednie służby mogą nie dopuścić do jazdy lub nałożyć mandat za brak takowego wyposażenia ?!
szymu:
--- Cytat: "mada" ---Na szczęście nie musiałem zakładać łańcuchów w Alpach ponieważ drogi byłe dobrze utrzymane choć miejscami oblodzone ale miałem w razie czego dwa komplety na wszystkie koła.Kto się wybiera w tamte rejony to musi je mieć w samochodzie w razie czego bo inaczej odpowiednie służby mogą nie dopuścić do jazdy lub nałożyć mandat za brak takowego wyposażenia ?!
--- Koniec cytatu ---
Ile płaciłeś za łańcuchy (i w jakim są rozmiarze)?
Nawigacja
[#] Następna strona