Forum > Tucson JM

[Tucson] Dziwne odgłosy na wstecznym biegu i na dwójce

<< < (2/2)

Lepki:

--- Cytat: "kosmos2011" ---[url=http://images65.fotosik.pl/997/173242599192d353m.jpg]Obrazek[/URL]
--- Koniec cytatu ---

Dzięki !  
To przynajmniej z regulacją magla mam już jasność :)

Jaro74:
witam!!! Panowie i Panie....a raczej Panie i Panowie...koleżanki i koledzy....

Temat: stukania/ terkotania/ grzechotania/ dziwnych odgłosów w Tucsonach to temat rzeka....stary i już wielu z nas zęby na nim zjadło ;)

Zapraszam do działu "DZIWNE TERKOTANIE CZY TO DYFERCJAŁ":

http://hyundaiklub.pl/forum/viewtopic.php?t=3276  

.....no i będzie wszystko jasne ;) pZdr

[ Dodano: 2014-05-22, 11:18 ]

--- Cytat: "y4r3k" ---Hehe, jesli chodzi o mocniejsze wcisniecie gazu na niskich obrotach na dwojce... to to powoduje chyba spore drgania silnika i wydechu.

U mnie dzwiek na dwojce wystepuje dokladnie w taki sposob jak opisujesz, ale w moim wypadku to bardziej grzechotanie... raczej przekorodowane elementy w tłumiku (oby nie cos luznego w katalizatorze). Jest jeszcze mozliwosc ze to jakies zewnetrzne elementy, ktore wpadają w drgania od silnika... albo cos ze skrzynią, sprzęgłem... ? W moim wypadku to raczej wydech przekorodowany w srodku od lpg ;) niedługo dam to do zrobienia, ale poki co nie wiele przeszkadza i nie slychac na postoju.

[ Dodano: 2012-08-27, 17:01 ]
Update:  Byłem u dobrego specjalisty od tłumików... stwierdzil, że wszystko prawidłowo, nie byli w stanie zlokalizować żadnej nieprawidłowości w wydechu... więc nie wiem.
--- Koniec cytatu ---

Jeśli zaś chodzi o tarcie, to sugeruję sprawdzenie tarczy hamulcowej i klocków.... możliwe, że coś się tam dostało.....żwir itp....albo po prostu klocki CI się kończą ....
;)

y4r3k:
Śledzę podobne tematy od ok 2 lat i na razie mam 3 wnioski: :)

- nie wszyscy mówią o dokładnie tym samym problemie, co utrudnia zgadywanie bez sprawdzenia konkretnego przypadku
- w wiekszości wypowiedzi wymiana sprzęgła wyciszyła ten dzwięk mocno lub całkowicie
- w kilku wpisach z for zagranicznych wyczytałem, że po wymianie sprzęgła dzwięk i tak powrócił po kilkudziesięciu tys km, aczkolwiek nikt nie opisał aby to skończyło się awarią

Lepki:
Jaro74, y4r3k dzięki za informacje i pouczającą lekturę w linku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej