Forum > Getz

[Getz] Podświetlenie deski - nawiew

<< < (9/10) > >>

robaszek127:
Pewnie wadliwe diody bo często mówią ludzie, że właśnie migają po jakimś czasie. Ja sam kupiłem w sklepie elektronicznym i działają już długo.

leesiuu:
Okej, kupię jakieś lepszej jakości i sprawdzę jak się spiszą :)

Przy okazji. Ma ktoś jakiś poradnik jak wymienić oświetlenie kabiny (lampa w podsufitce). Jakie tam są żarówki. Mogę zastosować LEDy?

robaszek127:
Jeśli chodzi o lampkę środkową to jest tak żarówka rurkowa. Ja kupiłęm akurat dłuższe 3xdiody5050. Świeci mocno choć musiałem podgiąć blaszki bo żarówk ledy była dłuższa.
Do dodatkowej lampki przy szybie kupiłem w markecie żaróweczki dwie za 8zł i też ładnie świecą.

drut:
Podepnę się do tematyki oświetlenia - udało mi się wymienić na LED-owe podświetlenie w całym środkowym panelu (nie działało absolutnie nic).
Uważajcie przy zakupie i darujcie sobie kupowanie diód z oprawkami - i tak żadna nie pasuje, a są różne w różnych przyciskach.
Najlepiej kombinerkami wyjąć starą żarówkę, wsadzić LED i pozaginać nóżki (banał).
Po tej operacji wkładamy w zaczep i sprawdzamy czy polaryzacja jest ok.

Ostatnia usterka której nie usunąłem - podświetlenie sterowania wysokością przednich świateł. Zdemontowałem półkę pod kierownicą i nadal nie mogę wygodnie wyjąć z zaczepu tegoż - macie problem jak go podejść bez demontażu całej okolicy kierownicy?

servicemen:
Witam, może koledzy którzy wymieniali podświetlenie licznika mają na zbyciu oryginalne żarówki. U mnie jakiś inteligent zamiast naprawić usterkę usunął żarówkę z licznika. Nie mogę nigdzie dokupić, Hyundai sprzedaje komplety na całe Auto. Potrzebna mi jedna sztuka z oprawką jak na zdjęciu poniżej.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej