Forum > Getz
[Getz] Podświetlenie deski - nawiew
Ron24:
Panowie czytałem jak ściągnąć tą przeklętą konsole wszystko poszło jak po maśle do momentu kiedy jej górna krawędź nie chciała puścić,nawet widziałem filmik made in Rosja tam gościowi leciutkim pociągnięciem puściła górna krawędź.
Ja ciągnąłem mocno do siebie naciskałem te zaczepy i nic :cry:
Czy naprawdę muszę naciskać z siłą Pudziana?? :-? Boje się że ją wyrwę w dziesięciu kawałkach :-x POMOCY! ojciec ciągnął do siebie ja naciskałem te przeklęte górne zaczepy i nic ...Prosze o rade :-/
popej:
Tak, szczególnie jak jest to pierwszy raz :mrgreen: Ja myslałem, że mnie szlag trafi jak to ściągałem. Zrobiłem sobie prowizoryczny ściągacz, tzn. zagięty na końcu pręt zeszlifowany tak, że wchodził między konsolę, a deskę. I ciągnąć, mooocno. Tylko uważaj, bo jak "ściągacz" wyskoczy to konsola porysowana :-?
Ron24:
Kolego popej też planuje zrobić ściągacz jestem estetą i boje się coś popsuć :-? krawędź konsoli okleiłem żeby nie porysować.Jak wyciągnę to cholerstwo pilniczkiem złagodzę "kant"tych zaczepów bo nie wiadomo kiedy znowu się przepalą te żaróweczki.
Śmigam getzem ponad rok i miałem go za idealnego jak dla mnie ale te zatrzaski mnie wpieniły :shock: skoro żarówka to element wymienny powinno być łatwiejsze dojście do tego... :cry:
marasbydg:
Czyli jak połowa panelu przestała świecić - pokrętło od ustawienia gdzie ma dmuchać etc to na pewno żarówki, a nie jakiś bezpiecznik? Pytam bo jednak bezpiecznik łatwiej wymienić niż diody... A i jeszcze taka zagadka - mam getza 2008 1.1 - i od początku nie świeciła dioda niebieska sygnalizująca zimny silnik - ktoś mi powiedział ze wersje z Indii tego nie mają, a teraz tak sobie pomyślałem ze może po prostu jakaś dioda odpowiedzialna za to nie działa ( getza kupiłem jak miał 6 mc i nigdy nie świeciła ta dioda). Co sądzicie?
Brak znaków diakrytycznych, styl., gram. - Gal
Ron24:
marasbydg myślę że na 100% to wina żarówek u mnie przepaliły się prawie wszystkie.Trochę roboty z tym jest wymień też te które świecą jeszcze bo i tak pewnie niedługo się spalą.Radze zrobić coś jak zagięty spłaszczony pręt do naciskania górnych zatrzasków konsoli zanim posypią się ku..y ;-) w przyciski wstawiasz żarówki r3 lub ich diodowe zamienniki trochę z tym problem(z kupnem) moje diody r3 były ok. 1 mm za długie musiałem podpiłować tak samo skrócić żyletką i boczne "zaczepy" o ok 1 mm bo nie chciały wejść.Na podświetlenie nawiewu radze zwykłe żarówki dać mocniej wszystko podświetlają.
Od 08 getzy miały diode sygnalizującą zimny silnik???
Nawigacja
[#] Następna strona