Forum > i20
[i20 PB] Stuki w przekładni kierowniczej?
adrian9001:
Jestem po wymianie łożysk w McPhersonach i teraz jest kompletna cisza.
Zobaczymy na jak długo.
djpit:
ja koledzy byłem z tym stukaniem i tak - "mistrz" się przejechał, stwierdził że faktycznie coś stuka. Pojechałem odebrać auto (bo robili kilka rzeczy) i inny już gość co wydawał auto - mówi że nic niewykryto - że wszystko jest ok i nie stuka.... no żenada.
Pojechałem znowu - do "mistrza" gość twierdzi że to jakiś tam luz w układzie kierowniczym i tak ma być dlatego stuka.... Mam jakąś uszczelkę też do wymiany w układzie kierowniczym ale to niema z tym związku (właściwie tego też mi niechcieli zabardzo wymieniać - bo przecież w niczym nie szkodzi że jest pęknięta....)
czyli zostaję ze stukającym bo "tak ma być".
Ja rezygnuje z gwarancji i ***** ich i całego Hu*daja. Bo po co mam płacić za przegląd 900zł? no za co?.
Dodam że to krakowskie ASO - ich kompetencje mnie poprostu przerażają.
angal:
U mnie przyczyną stuków w zawieszeniu był łącznik drążka stabilizatora, jestem po wymianie prawego, zobaczymy kiedy padnie lewa strona. Narazie nastała cisza :mrgreen:
bedik:
Czy ktoś regenerowal przekładnie kierowniczą, występują u mnie stuki ruszając kierownicą prawo lewo lub jeżdżąc wolno po nierównej nawierzchni. Stuki nie pochodzą od elektrycznego wspomagania tak jak to bywa w innych modelach, sprawdziłem gumową gwiazdkę i jest ok. Stuki pochodzą z przekladni, zastanawiam się czy wystarczy regulacja luzu przekladni, czy może ktoś dostał i wymienił elementy z przekladni ( podkladke, sprężynę dociskowa) nie wiem czy można gdzieś to dostać. Taki sposób naprawy zalecal Hyundai w biuletynie naprawczym. Jeśli ktoś ma jakąś wiedzę na ten temat, lub ktoś już naprawił to proszę o info
Nawigacja