Forum > Tucson JM
zarzucanie tyłu samochodu
IgoReCzeK:
--- Cytat: "Tiger07" ---Nie, to nie wina 4x4 bo mój Tucson to 2WD.
--- Koniec cytatu ---
Witam. Chyba już wiem o co Ci chodzi i zadam na pierwszy rzut oka pytanie nie związane z tematem. Czy Twój samochód nie pochodzi czasem z USA? Pozdrawiam Igor.
Tiger07:
Nie, został przywieziony z Niemiec i tam serwisowany prze dealera hyundai'a. Na zegarze ma 33800km. Cały czas zastanawiam sie czy nie jest to ingerencja ESP w prowadzenie samochodu. Zauważyłem ,ze zdarza sie to głównie na śliskiej nawierzchni , chociaż dwa razy zaobserwowałem to na suchej. A wyglada to tak ,ze jadę prosto , nagle czuje jak autko zjeżdża lekko w lewo tak jak gdyby tył lekko się uślizął i dosłownie w ułamku sekundy jakby przód też za nim podążał... ciekawe zjawisko i przyznam lekko stresujące.
IgoReCzeK:
--- Cytat: "Tiger07" ---Nie, został przywieziony z Niemiec i tam serwisowany prze dealera hyundai'a
--- Koniec cytatu ---
No to mój pomysł na zrzucenie tego problemu na miękkie amerykańskie zawieszenie spalił na panewce. Ale jak słusznie zauważyłeś problemem może być ESP, albo któryś z czujników. Da się ten układ gdzieś w Twojej okolicy przetestować pod względem prawidłowości działania? Mam oczywiście na myśli diagnostykę elektroniczną. Samochód ma niski przebieg i musiał by być mocno używany off Road by przy takim przebiegu padło mechanicznie zawieszenie ( czasem na szarpakach w stacji diagnostycznej nie wszystko wychodzi ). Pozdrawiam Igor.
mihu_24:
--- Cytat: "IgoReCzeK" ---No to mój pomysł na zrzucenie tego problemu na miękkie amerykańskie zawieszenie spalił na panewce. Ale jak słusznie zauważyłeś problemem może być ESP, albo któryś z czujników. Da się ten układ gdzieś w Twojej okolicy przetestować pod względem prawidłowości działania? Mam oczywiście na myśli diagnostykę elektroniczną. Samochód ma niski przebieg i musiał by być mocno używany off Road by przy takim przebiegu padło mechanicznie zawieszenie ( czasem na szarpakach w stacji diagnostycznej nie wszystko wychodzi ). Pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
Jeżeli jeżdzi prosto i nie zawodzi na pierwszym winklu...
www.di.fm
Cendra:
Może masz za szerokie opony i dlatego Cię nosi na koleinach :?: u mnie na letnich oponach strasznie nosi, na zimówkach (dużo węższe) mam spokój... Chociaż te noszenie na zakręcie :roll:
Nawigacja
[#] Następna strona