Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] wymiana sprzęgła
Arni71:
To i tak super cena w stosunku do tego co sam zapłaciłem - niestety tak to jest jak nie wiesz co kupić i polegasz na mechaniku :(
dziki1971:
--- Cytat: "Jarek_64" ---Powoli przymierzam się do wymiany sprzęgła. Jeśli ktoś już to robił osobiście , będę wdzięczny za wszelkie rady i sugestie. Czy mam się spodziewać jakichś niespodzianek i czy do wymiany wystarczy kanał. Z góry dziękuję .
--- Koniec cytatu ---
Wystarczy kanał jak już pisano nie trzeba nawet skrzyni wyciągac tylko odsunąć na bok,jest trochę zle z tyln apoduszką ale sposobami daz rade,no i kolektor ciężko miałem odkrecic WD 40 i na drógi dzień poszło.pzdr
Cena w sklepie co podałem wyżej znowu 399
JKowalski:
Cześć
Wczoraj po pracy normalnie wróciłem do domu. Zaparkowałem, bez żadnych rewelacji.
Dziś rano nie mogłem wrzucić 1ki a pozostałe biegi wchodziły bardzo ciężko. Sprzęgło nie odbijało po zdjęciu nogi z pedału. Jakoś dotoczyłem się do roboty startując z drugiego biegu. Po przejechaniu paru km trochę się poprawiło. Sprzęgło odbija, biegi wchodzą, jedynka jest ale ciężko wrzucić.
To już sprzęgło czy może coś innego byc powodem
felkner:
JKowalski:
Dzięki. Dokładnie to było to. Płyn zszedł prawie do min., choć uzupełniałem niedawno, wiec jakaś nieszczelność jest. Będę szukał.
Wymiane oleju w skrzyni mam w planie na grudzień wraz z wymiana ojelu silnikowego , bo faktycznie nie wiem co tam wlane i kiedy było.
Dzieki raz jeszcze i pozdrawiam
ed. wykasowanie cytatu. Nie ma potrzeby cytowania postu, na który odpowiadasz, jeżeli znajduje się on bezpośrednio nad Twoim. Pozdrawiam. tekla
[ Dodano: 2013-10-30, 06:39 ]
Witam. Informacyjnie tylko dodam, iż nieszczelność pojawiła się na samym siłowniku.
Wymieniony i sprawa rozwiązana.
Nawigacja
[#] Następna strona