Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] wymiana sprzęgła
Waldemar:
Arni ja mam 113 kucyków tylko mam żle wpisane czyli koło zamachowe pełne muszę kupić
Dzięki śliczne
Arni71:
Odstawiam dzisiaj Santka do mechanika - wymiana sprzęgła - już zaczynało na 2 biegu ślizgać na wyższych obrotach a to już przestało być zabawne.
Zobaczymy jak mi po kieszeni pociągnie - dobrze że bez dwumasy.
dziki1971:
Witam ja już po wymianie miałem koło zamachowe,komplet Veleo tarcza docisk i łożysko 399zł,w Fox Rzeszow komplet z kołem zamachowym 950zł.Sprzegło leciutko chodzi jakby na "pusto" pozdrawiam
Arni71:
--- Cytat: "dziki1971" ---Witam ja już po wymianie miałem koło zamachowe,komplet Veleo tarcza docisk i łożysko 399zł,w Fox Rzeszow komplet z kołem zamachowym 950zł.Sprzegło leciutko chodzi jakby na "pusto" pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
To tanio - ja zapłaciłem za komplet sprzęgła Valeo bez koła 580zł.
Moje pytanie - tarcze masz z tłumikami?? Tylko taka tarcza może być stosowana jeśli nie ma dwumasy - faktem jest że produkuje je tylko Valeo.
Dwumasa, tzn jej konstrukcja powoduje że tarcza może być sztywna w przeciwnym wypadku zastosowanie do zwykłego koła zamachowego sztywnej tarczy spowoduje jej szybsze zużycie.
Człowiek całe życie się uczy - też chciałem kupować zestaw za ok 400zł i dobrze że zostawiłem ten temat mechanikowi - spisał numer ze zdemontowanego zestawu.
dziki1971:
Kupiłem tu http://www.sprzegla24.pl/pl_PL/p/Sprzeglo-Hyundai-Santa-Fe-2000.11-2006.03-2.0-CRDi-113KM-D4EA-VALEO-nr-826824/6332 ,ale widze ze cena już poszła w góre, i przesyłke miałem free za te 399 zł.
Nawigacja
[#] Następna strona