Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] wymiana sprzęgła
Arni71:
Też jestem ciekaw jak to jest z nowym sprzęgłem - czeka mnie wymiana w najbliższym czasie i dobrze wiedzieć na co zwrócić uwagę po wymianie :)
felkner:
zeeb:
Ha, też właśnie wymieniałem sprzęgło i mam tak samo z pedałem - chodzi tak leciutko jakbym machał nogą w powietrzu - mechanik stwierdził że to dlatego iż łożysko jest ciągnione :)
Co do cen to okazuje się że do dwumasy komplet jest tańszy niż do zwykłego. Jeśli macie upusty to w interkarsie skompletowanie dwumasy kosztuje 220 zł (łożysko NGK, tarcza i docisk oryginał Hyundai) komplet Valeo do zwykłego 370 zł. W AP przy tych samych upustach do zwykłego 17 zł drożej. Dwumasy nie sprawdzałem.
Waldemar:
Witam
Kończy mi się sprzęgło i będę wymieniał i mam kilka pytań ,chcę wyrzucić koło dwumasowe ale żeby to zrobić prawdo podobnie muszę dokupić koło zamachowe tak mi powiedział mechanik bardzo proszę o odpowiedz kolegów co wymieniali czy faktycznie tak trzeba.Patrzyłem na ceny to takie koło trochu kosztuje porównywalne do dwumasy .
Arni71:
Dwumasa a koło zamachowe to jest to samo ustrojstwo tylko ma inną konstrukcję, więc jeśli wyrzucasz dwumasę to musisz w to miejsce kupić pełne koło zamachowe :)
Pytanie tylko czy w wypadku Twojej wersji silnika jest to zalecane ( nie mam na myśli - niemożliwe), w wersjach 113KM nie ma z tym problemu ale w przypadku 125KM to już nie wiem.
Nawigacja
[#] Następna strona