Forum > Santa Fe SM
[Santa Fe SM] wymiana sprzęgła
Jarek_64:
Powoli przymierzam się do wymiany sprzęgła. Jeśli ktoś już to robił osobiście , będę wdzięczny za wszelkie rady i sugestie. Czy mam się spodziewać jakichś niespodzianek i czy do wymiany wystarczy kanał. Z góry dziękuję .
NieAmator:
robił to ktoś w lantrze J2 ale niestety nie wiem kto. Niestety takiego wariata odważnego co by w santafe wymieniał do tej pory nie było
czeien:
--- Cytat: "Jarek_64" ---Powoli przymierzam się do wymiany sprzęgła. Jeśli ktoś już to robił osobiście , będę wdzięczny za wszelkie rady i sugestie. Czy mam się spodziewać jakichś niespodzianek i czy do wymiany wystarczy kanał. Z góry dziękuję .
--- Koniec cytatu ---
Witam!Jestem właśnie po tej operacji.Da się zrobić z kanału.Miałem ten sam problem co Ty bo nie ma instrukcji naprawy w j.polskim.Po kolei:odłącz iwyjmij akumulator,półkę akumulatora-wyjmij filtr powietrza-rozłącz wtyczki-odkręć wysprzęglik i odchyl na bok-rozłącz linki zmiany biegów-podeprzyj przód -odkręć koła-odkręć nakrętki półosi-rozłącz układ kierowniczy -odkręć dolny sworzeń zwrotnicy-podwieś piasty na kolumnach M.Persona-wyjmij półosie-rozmontuj uklad wydechowy-odłącz wał napędowy(jażeli masz napęd na 4x4to odkręć sprzęgło wiskotyczne,bo inaczej nie odkręcisz skrzyni biegów jedna śruba jest schowana za sprzęgłem inie ma dojścia żeby ją odkręcic-sprzęgło wis. jest na 2 kołkach więc trzeba ostrożnie i równo oddzielać )Zagalopowałem się -przed sprzęgłem wis.odkręć ramę pomocniczą tzw ,,sanki"potrzebna pomoc bo są dość ciężkie-podeprzyj silnik-odkręć 3mocowania silnika przód ,tył i lewa strona,silnik trzyma się tylko na prawej poduszce-przedtem wyjmij rozrusznik-odkręć i odejmij skrzynię biegów,ptrzebna pomoc bo ciężka.Jesteś w domu.Ja zamówiłem komplet sprzęgło docisk łożysko na Allegro Valeo-430zł na miejsce.Powodzenia.
Jarek_64:
czeien Wielkie Dzięki, z powodu nadciągającej zimy operację przełożę ( nieogrzewany garaż). ale w trakcie porobię zdjęcia . może się komuś n przydadzą.
Ale po Twoim opisie to już można z zamkniętymi oczami.
darekk_2005:
Przepraszam ze bez poslkich znakow - problemy sprzetowe :(
Witam, niestety padlo mi sprzegielko w Santa Fe 2.0 CRDI 4x4, otoz dzieje sie tak ze glownie na 4 i 5 biegu powyzej 3 tys obrotow slizga strasznie (rozpedza sie jakby byl automatik, czuc smrod tarczy a aucie). Mam pytanie ile mniej wiecej moge na tym sprzegle jeszcze zrobic kilometrow? Czeka mnie trasa 800 km autostrada i nie wiem czy ryzykowac czy robic sprzeglo w miejscu gdzie teraz jestem (Niemcy = drogo). Czy w razie kiedy sprzeglo calkiem padnie moge uszkodzic cos jeszcze (np. skrzynie, kolo dwumasowe itp) czy tylko sprzeglo padnie i autko poprostu przestanie "ciagnac" ?
Czy dam rade pokonac ta trase 800 km, na zasadzie wbijam 5 bieg i spokojnie sobie smigam do domku??
Pozdrawiam i licze na odpowiedz
Nawigacja
[#] Następna strona