Forum > Pony / Excel

samodzielna wymiana tylnych tulei wahacza przedniego

<< < (2/3) > >>

Grand:
Powodzenia w ustawianiu samemu zbieżności.
Można wykręcać drążek licząc obroty, ale to nie da 100% pewności.

skali:
Jeśli chodzi o tylną tuleje, robiłęm to z ok miesiąc temu u siebie i demontowałęm wahacz, bez demontowania też możesz dać rade ale będzie ciężko.. Jesli już zdejmiesz tuleje to bez problemu ją nasuniesz (troszke smaru i po sprawie).
Jeśli jednak zdecydujesz sie na demontaż wahacza to uważaj na śruby od drążka stabilizatora, lubią pękać.

voytekk1:
Dzięki za rady, na pewno się przydadzą, a co do zbieżności to jeśli jedna strona jest ustawiona ok to powinienem sobie wyliczyć na podstawie podanego kata zbieżności jaka ma być różnica w odległości między przodami, a tyłami obręczy. Póki co to są dywagacje na ten temat, ale gdzieś na innym forum znalazłem że tak ludzie robili.

szczuraz:
Niedługo zima i ze zbieżnością ustawioną na oko nie wypuszczał bym się na śliską nawierzchnie. 60 pln nie pieniądz a oszczędzisz opony i sterowność.

Co do wymiany. Wyjmij cały wahacz i wymienisz tuleję na stole. Przy odkręcaniu łacznika stabilizatora podlewaruj sobie wahacz do góry żeby nie uszkodzić gwintu podczas odkręcania.

voytekk1:
Dzięki za odpowiedzi, poduszka wahacza już dawno wymieniona, całość zajęła mi może z 15 min, należy tylko odkręcić 2 śruby od obejmy poduszki, lekko czymś odgiac wahacz, wyjąć ręką poduszkę, nałożyć nową i przekrecic te dwie śruby. Zbieżność ustawial mi warsztat

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej