Autor Wątek: Kupno - TUCSON JM  (Przeczytany 175795 razy)

Offline Krzecha

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #240 dnia: 16 Grudzień 2016, 09:05:40 »
Cytat: "Quqasz"
To autoDna to lipa, zapłaciłem za raport w którym nie ma żadnych wpisów serwisowych tylko informacje o wyposażeniu, które mogę zdobyć logując się na stronie serwisowej hyundaia

Koleś nie chce mi się dalej strzępić ryja w tym temacie, jak nie umiesz czytać to nie moja wina.
Już opisywałem działanie AutoDNA, najpierw Cię informują jakie dane mogą Ci zaproponować,
jak Ci to pasuje to kupujesz.
Ale nie! Lepiej od razu napisać wszystkim że lipa albo bubel. :-/

Mirek,  dokładnie jak piszesz to już jest loteria,
jak trafisz to będziesz zadowolony, nieraz salonowe auta potrafią się psuć.
Ja po roku odpukać, też bez awarii :-D

Quqasz

• Gość
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #241 dnia: 16 Grudzień 2016, 12:45:05 »
Zwracam honor Krzecha, z braku czasu nie przeczytałem wcześniejszych wątków i zakupiłem nie patrząc co tam jest raport autoDna. Pretensje mogę mieć tylko do siebie. Mój Tucson na liczniku ma 190000 km, a klekocze jakby milion miał. Może się kiedyś dowiem ile on rzeczywiście ma  :-P  jak go kupowałem we wrześniu to tak nie klekotał, może dlatego że ciepło było. Od razu miał wymieniany rozrząd, oleje, płyny i filtry. Przyszło zimno i coraz ciężej odpala. Już raz na lawecie jechał - padła elektryka. Pechowy egzemplarz.

Offline Krzecha

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #242 dnia: 16 Grudzień 2016, 14:18:00 »
ok, dziękuje  ;-) mój też klekocze ale myślę że tak musi być.
TDI to dopiero klekocze, na początku roku byłem oglądać nowego Tucsona w salonie
jak usłyszałem pracę nowego CRDI (chyba 1.7) to kopara mi opadła. Myślałem że to benzyniak!
Przy produkcji naszej generacji nikt nie zwracała na to uwagi, co innego teraz gdy producenci we wszystkim się prześcigają.

A może powinieneś z olejem pokombinować może za rzadki jest.
Za bardzo w tym temacie się nie znam ale coś trzeba działać aby nie narobić sobie ambarasu z motorem.

Offline slawoon

• HKP
  • **
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #243 dnia: 31 Styczeń 2017, 21:21:15 »
Witam serdecznie,
W sobotę planuję obejrzeć ten egzemplarz:
https://www.otomoto.pl/of...y-ID6yKiOx.html

Co o nim sądzicie?

VIN: KMHJN81VP6U263099

Proszę o opinie.

Pozdrawiam

Offline kosmos2011

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #244 dnia: 31 Styczeń 2017, 22:00:55 »
No właśnie całe mnóstwo ludzi tylko czeka żeby co scalić, przenieść lub posprzątać.  

Data produkcji 2005-07-30 do Szwajcarii

Data sprzedaży 2006-04-19

Nie posiada:

4x4 (dołączany automatycznie)
ASR (kontrola trakcji)
ESP (stabilizacja toru jazdy)
Poduszka powietrzna chroniąca kolana
Elektro-chromatyczne lusterko wsteczne
Podgrzewana przednia szyba
Poduszki boczne tylne
10 poduszek powietrznych

Posiada:

4x4 (dołączany ręcznie)
FTCS(FULL TCS)
Podgrzewane miejsce spoczynku przednich wycieraczek
A.Q.S
6 poduszek powietrznych

Brak znaczka 4WD na tylnej klapie

[ Dodano: 2017-01-31, 22:00 ]

I rzeczywiście nie ma Dpf i koła zamachowego dwu-masowego.
.
.
.
.

Offline slawoon

• HKP
  • **
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #245 dnia: 31 Styczeń 2017, 22:04:10 »
Dzięki, podobno bezwypadek i igła, mam tam około 700 km

Offline kosmos2011

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #246 dnia: 31 Styczeń 2017, 22:09:53 »
Na zdjęciach widać dokumenty z badań w Niemczech więc przebieg można uwiarygodnić. Sprzęgło, rozrząd i sprzęgło sprężarki klimatyzacji wymienione więc sporo zrobione.

Offline Shadows

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #247 dnia: 31 Styczeń 2017, 22:11:24 »
Kosmos od tego jest załoga aby scalać, moderować.

Przebieg podejrzany, na zachodzie diesla kupuje się po to aby nim jeździć, auta tam mają po 300 tysięcy po tylu latach. Papiery dziś podrabia się na porządku dziennym.

Dużo bzdur w opisie a auto miał osiem miesięcy i sprzedaje mimo wkładu?

Offline slawoon

• HKP
  • **
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #248 dnia: 31 Styczeń 2017, 22:15:10 »
Na co mam konkretnie zwrócić uwagę przy tym egzemplarzu? Ogólnie jestem skodziarzem (TDI) i chciałem zasmakować czegoś innego

Offline kosmos2011

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #249 dnia: 01 Luty 2017, 18:50:47 »
Jak masz TDi to już będziesz wiedział gdzie zajrzeć.

Offline bartek

• HKP
  • **
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #250 dnia: 09 Lipiec 2017, 13:15:28 »
Od pewnego czasu szukam tucsona z silnikiem 2.0 benzyna/lpg koniecznie 4x4 i nakładkami na błotnikach, wpadły mi w oko 2 egzemplarze ale niestety mam kupe km żeby je obejrzeć może ktoś już widział lub mieszka blisko i mógłby rzucić okiem. oto linki
Zamość https://www.otomoto.pl/oferta/hyundai-tucson-2-0-lpg-piekny-stan-ID6yYJbx.html
Grabów nad Pilicą https://www.olx.pl/oferta/hyundai-tucson-piekny-bordo-4x4-2-0-benz-lpg-sekwencja-141km-CID5-IDeZHbt.html w tym na pewno malowane tylne lewe drzwi mam zdjęcia przed i kilka rys parkingowych nic strasznego.

Offline waszek_rmc

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #251 dnia: 09 Lipiec 2017, 18:51:03 »
Wiśniowa ma kiepskie wyposażenie... dodatkowo butla oleju w bagażniku (castrol o zgrozo...) - ja woziłem w jednym celu na wierzchu.. Pytanie czy olej bierze czy ... daje :) Rura okopcona, wiem bo miałem to samo.. Trza sprawdzić.

Ten czarny wygląda super, ciekawe czy przebieg potwierdzony...

Offline bartek

• HKP
  • **
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #252 dnia: 09 Lipiec 2017, 19:06:34 »
Tylko że do czarnego mam 400 km ;/ jutro powinienem mieć numer vin to coś może więcej będę wiedział. A co do wiśniowego to możliwe że przy takim przebiegu byłyby problemy ze spalaniem oleju?
Jakby kogoś interesował ten egzemplarz http://allegro.pl/2-0b-141km-4x4-klimatronik-orurowany-10xpp-i6883147597.html to po numerze VIN wychodzą 4 szkody w austrii na kilka tys euro ale przebieg wydaje się oryg.

Offline waszek_rmc

• Giełda
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #253 dnia: 09 Lipiec 2017, 20:22:36 »
U mnie teoretycznie problem z olejem pojawił się przy przebiegu 144 tys, zaniedbania swoje robią... Być może wozi w razie "w", ale może być tak, że już raz się na tym przejechał.

Offline bartek

• HKP
  • **
Kupno - TUCSON JM
« Odpowiedź #254 dnia: 09 Lipiec 2017, 20:36:20 »
Dzięki za odpowiedź, wiśniowego odpuszczam. Do Zamościa mam kawał drogi, ale jutro zadzwonię i pogadam nt. książki itd zobaczymy co z tego wyjdzie. Mam jeszcze jeden egzemplarz ale cena trochę ponad założony budżet http://allegro.pl/hyundai-tucson-i-i6870886924.html może ktoś oglądał?