Forum > Zakup Hyundaia

Kupno - TUCSON JM

<< < (21/66) > >>

kosmos2011:
Tak do ASO.

bobek310:

--- Cytat: "lukA" ---

1. Silnik - jak się zachowuje, ile można na nim przejechać
2. Sprzęgło ile wytrzymuje (jaka cena wymiany)
3. Dwumasa - czy pada

--- Koniec cytatu ---

Na temat tych punktów możesz poczytać w nr 3/2014 Auto Świata. Silnik 2,0 CRDI oceniają na 4+.

gmroz:
Pierwotnie opisywany egzemplarz nie został zakupiony, okazał sie zbyt zmęczony.
Prośba o opinie kolejnych dwóch aut.

1. Tucson Warszawa Marki 2006, vin KMHJN81BP7U726548
http://allegro.pl/hyundai-tucson-lpg-gaz-bezwypadkowy-serwis-i4849021496.html
Sprzedający nie robi żadnych problemów, na wszystko odpowiada sensownie, nie cukruje.
Auto posiada książkę do końca dodatkowe zdjęcia auta i ksiązki dostałem na maila, już wyslałem zapytanie do serwisów do Niemiec może cos odpiszą.
Na service.hyundai dwa wpisy : jeden TSB akcja serwisowa lampy stopu, drugi gwarancja wpis z 2013 roku z przebiegiem 107002 tyś, aktualnie ma 148000 tyś.

2. Tucson Toruń 2006, vin KMHJN81BP70572456
http://otomoto.pl/hyundai-tucson-2-0pb-gaz-oplacony-niemcy-C34982084.html
Sprzedający nie robi żadnych problemów, na wszystko odpowiada sensownie, nie cukruje. Nie ma ksiązki serwisowej, ale ma sporo dokumentów/faktur/Dekra/TUV (które wyslał bez problemu) i innych jeden jest z 2011 roku z przebiegiem 108651 tyś, aktulanie 159000 tyś. Wyslałem zapytanie do serwisów do Niemiec może cos odpiszą. Auto 2006 rok, pierwsza rejestracja dopiero w 2008. W service.hyundai dziwnie Zero informacji o wyposażeniu, historii itp.

Co powiecie na ich temat, mnie bardziej skłania ku Warszawie (głownie ze względu na kiążkę serwisową i informacją z serwis.hyundai), rodzicom podoba się bardziej Toruń (Dla nich ładniejszy, bogatszy)

z góry dzięki za opinie !
pzdr
GM

kosmos2011:
Prawidłowy vin drugiego egzemplarza KMHJN81BP7U572456.

awtoy:
#86  Wysłany: 2014-11-04, 22:38       
Ok, decyzja zapadła, umowa podpisana, auto się szuka na terenie Niemiec przez Brokera. Objechałem Kraków-maków i po prostu z 15 odwiedzonych miejsc tylko jedno wyglądało sensownie. A tak to kombinatorzy, lewusy, kańciarze, naciągacze itd, itd... Auta wskazujące na spożycie, jedno wręcz zdezelowane. Poddałem się, nie jestem w stanie z tego oceanu badziewia wyłowić czegoś normalnego.
Co się z tego urodzi? Jestem pełen nadziei.

Urodziło się takie coś...!

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej