Forum > i20
[i20 PB] Drugi przegląd i20
btn:
Przekroczyłem już 35tys. km i na poniedziałek jestem umówiony na drugi przegląd techniczny. Na starym forum ktoś chyba już zdążył się wypowiedzieć na ten temat, ale przepadło bez echa :)
Dostałem wstępną wycenę: ok. 760 zł + olej - rozpisane na konkretne pozycje, ale akurat nie mam tej listy pod ręką.
I teraz tak - niestety moje pierwsze ASO straciło licencję i zmuszony jestem robić przegląd gdzie indziej, więc nie mam za bardzo porównania jeżeli chodzi o robociznę, ale skoro na tym przeglądzie więcej pracy, to wzrost ceny wydaje mi się uzasadniony (ok. 180 -> 240).
Grosz do grosza i uzbierała się w tych częściach (i płynach) zatem niezła sumka.
Jeżeli ktoś ma jakieś informacje, które mogą mi się przydać, to będę wdzięczny. Ja podzielę się info po operacji :)
Pozdrawiam
vvalery:
Ceny z kosmosu. moja żona zapłaciła tyle ale z olejem, co nie zmienia faktu. Byłem teraz na przeglądzie VW Passat diesel 2.0 TDi po 75 tyś i przegląd z wymianą wszystkich filtrów i oleju w ASO Autorud to 650 zł. Śmiech na sali z tymi cenami hyundaia, że nie wspomnę io akumulatorze do i20 gdzie mi powiedziano 700 zł. :shock:
btn:
Jestem już po przeglądzie :) Pewnie wypadałoby powiedzieć, że od ceny przeglądu ważniejsze jest to, że autko mam technicznie zdrowe :)
Przegląd zrobiony w Lik-car w Gdyni - bardzo przyjemna obsługa.
Koszt przeglądu - 200.00
Filtr oleju - 19.66
Filtr powietrza - 80.88
Filtr przeciwpyłkowy - 160.00 (2x80.00)
Środek do czyszczenia klimatyzacji - 70.58
Płyn hamulcowy - 39.36
Świece zapłonowe - 147.40 (4x36.85)
Badanie rolkowe hamulców - 30.25
Razem: 748,13
Olej miałem własny.
Dodatkowo, gratisowy montaż osłony silnika (640.00).
Badanie lakieru będę miał dopiero w listopadzie.
Myślę, że dałoby się zaoszczędzić na kosztach filtrów. Reszta wygląda normalnie.
No i ta sama uwaga, co napisałem w wątku o przeglądzie pierwszym - koszt materiałów jest w jakimś stopniu uzależniony od pochodzenia autka (Indie/Turcja). Ja mam hindusa :D
djpit:
Mnie też czeka teraz 2 przegląd.... Jak widze te ceny to ręce opadają.... znajomi w dużo lepszych autach mają niższe ceny przeglądów.... :/
Kam-mil:
Mój przegląd po 2 latach w AD Auto Olsztyn:
Obsługa 300zł (drożej o 70zł niż przed rokiem)
Przegląd nadwozia 80zł
dolewka płynu chłodniczego 0,3 litra 9,15zł
Filtr pyłkowy 2X - 105,20zł (taniej o 13zł niż przed rokiem)
Olej Shell Helix ultra AM-L 5W30 (chyba badziewie, rok temu zalewali Castrol) 262,31zł (przed rokiem taniej o 15zł);
Płyn hamulcowy 39,38zł
filtr powietrza 80,88zł (tu już nieźle pojechali z ceną)
Świec mi nie wymieniali (a są drogie, bo nietypowe), bo mały przebieg 16 tys. km.
Razem wyszło 876,92zł. Pocieszać się tylko można, że samochód umyli na zewnątrz i w środku. Co dali rabatu przy zakupie to odbijają sobie na przeglądach, obsługa w porządku, nie ma do czego się przyczepić.
Nawigacja
[#] Następna strona